Θα χρειαστούμε: 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως, 20 γρ. μαγιά (φρέσκια), 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 ποτήρι (περίπου) νερό, 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ 800 γρ. αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό χλιαρό. Αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να «κολλάει». Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να διατηρηθεί μαλακή. Σκεπάζουμε το μπολ με μια υγρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (για 1,5 ώρα περίπου). Αφού φουσκώσει, ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι σε καθαρή επιφάνεια και δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι. Αφού την πλάσουμε καλά, τη μοιράζουμε σε 4 μέρη μ' ένα μαχαίρι. Είναι έτοιμη για το φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 200°C για άλλα 15 λεπτά. Μην ξεχνάτε ότι μπορούμε να το διατηρήσουμε, αφού κρυώσει, και στην κατάψυξη!