«Ιερές συμμαχίες»...
Πέμπτη 15 Ιούνη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκμεταλλευόμενες την ενέργεια της ΝΔ, που αγγίζει τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας, να στηρίζει τον κομμουνιστή δήμαρχο Καρδίτσας, Χρ. Τέγο, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ έφτιαξαν ένα «απατηλό παραμύθι» περί «ανίερης συμμαχίας» ΚΚΕ - ΝΔ στις τοπικές εκλογές, το οποίο και «πούλησαν» σε πανελλαδικό επίπεδο. Βεβαίως, το «παραμύθι» δεν «περπάτησε» όσο θα ήθελαν, καθώς αποδείχτηκε ότι το ΚΚΕ και στην Καρδίτσα, όπως σ' όλη τη χώρα, έκανε πράξη τη διακήρυξή του ότι δε συνεργάζεται πουθενά με τη ΝΔ, όπως ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με το ΣΥΝ.

Θέλετε, τώρα, να δείτε ποιοι, πού και πώς συνεργάζονται, πραγματικά, στην Καρδίτσα; Ιδού μερικά στοιχεία:

* ΤΟ ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται σε τέσσερις - μέχρι στιγμής - δήμους του νομού να στηρίξει υποψήφιους δημάρχους που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, ενώ στο Δήμο Παλαμά υπήρξε συμφωνία με τον ΣΥΝ για κοινό υποψήφιο.

* Στις εκλογές για το Επιμελητήριο, που έγιναν πρόσφατα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΝΔ «κατέβασαν» κοινό ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

* Στις εκλογές για τον Εμπορικό Σύλλογο υπήρξε, επίσης, κοινό ψηφοδέλτιο των τριών κομμάτων, με επικεφαλής, σ' αυτήν την περίπτωση, στέλεχος της ΝΔ.

* Στις εκλογές για την Ενωση Συνεταιρισμών, που έγιναν παλιότερα, εκλέχτηκαν 6 σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και 5 της ΝΔ και πρόεδρος αναδείχτηκε στέλεχος της ΝΔ με την ψήφο και των συμβούλων του ΠΑΣΟΚ.

Να, λοιπόν, ποιοι προχωρούν σε «ιερές συμμαχίες» στην Καρδίτσα, με κοινό αντίπαλο τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ στους μαζικούς χώρους...