32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκινούν σήμερα οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις

Στη Γεωπονική από σήμερα οι εκδηλώσεις της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ

Παρασκευή 16 Ιούνη 2006

Ανοίγει από σήμερα η αυλαία της φεστιβαλικής δραστηριότητας των Οργανώσεων της ΚΝΕ, με τη διήμερη εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ. Το διήμερο φεστιβάλ πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Γεωπονική Σχολή και ανοίγει τις πύλες του στις 7 μ.μ. με πλούσιο πρόγραμμα μέχρι το πρωί.

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων είναι αφιερωμένη στην ανώτατη εκπαίδευση με σύνθημα: «Για τι πανεπιστήμιο παλεύουμε», και η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, με σύνθημα «Στηρίζουμε τη συνεργασία για την αντεπίθεση».

Σήμερα, στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση και η απάντηση του φοιτητικού κινήματος», με ομιλητές τον Κώστα Σμπόνια, καθηγητή και μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και του ΔΣ της ΟΛΜΕ και τον Θανάση Πάνο, γραμματέα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.

Στις 7 μ.μ., η Θεατρική Ομάδα της Σπουδάζουσας θα παρουσιάσει το σκετς «Ο αγώνας ενάντια στο νόμο - πλαίσιο», ενώ στον κινηματογράφο που λειτουργεί στο χώρο θα προβληθούν οι ταινίες: «Μοντέρνοι καιροί», «Το τσεκούρι» και «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Θα ακολουθήσει συναυλία από την ομάδα κρουστών του ΕΜΠ, καθώς και συναυλίες με ροκ, έντεχνα και λαϊκά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Αύριο, Σάββατο, στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., η Θεατρική Ομάδα της Σπουδάζουσας παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπ. Μπρεχτ.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιείται συνάντηση - συζήτηση νέων δημιουργών, ενώ από τις 7 μ.μ. θα προβληθούν ταινίες με αντιπολεμικό περιεχόμενο.

Η μέρα θα κλείσει με συναυλίες με ροκ, έντεχνα και λαϊκά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Και τις δύο μέρες, στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από φωτογραφικές ομάδες των πανεπιστημίων, έκθεση σκίτσου από τον Γ. Φαρσακίδη, πλούσια έκθεση βιβλίου και θα λειτουργεί χώρος ελεύθερης δημιουργίας.

Ακόμα, θα λειτουργούν περίπτερα της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, της ΟΓΕ, της ΠΕΑΕΑ και της ΕΔΟΝ - Κύπρου.