1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεράκι, δημιουργία και ελεύθερη έκφραση

Ξεκινάει την Παρασκευή 23 Ιούνη στο Αλσος Περιστερίου

Τετάρτη 21 Ιούνη 2006

«Πού αλλού να πάμε; Αυτό θα είναι δικό μας "πράγμα". Είναι ο μόνος χώρος που θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ελεύθερα, να εκφραστούμε και να μιλήσουμε "ανοιχτά"». Με αυτά τα λόγια ο Μάρκος, μαθητής Λυκείου, εξηγεί γιατί εκείνος και οι «Strangers», ένα από τα δεκάδες μαθητικά συγκροτήματα, θα συμμετέχουν στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιούνη, στο Αλσος Περιστερίου, με κεντρικό θέμα: «Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα είναι δικαίωμα».

Την Παρασκευή, 23 του Ιούνη, στις 10 το βράδυ, θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ το Σάββατο στις 10 το βράδυ, θα χαιρετίσει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Ηδη οι μαθητές υποδέχονται ζεστά τη δική τους γιορτή «μια γιορτή από μαθητές για μαθητές». Τα εισιτήρια πωλούνται μαζικά, προκειμένου να «βάλουμε το λιθαράκι μας στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που μας αφαιρεί το ένα δικαίωμα μετά το άλλο». Ετσι, στο Αλσος Περιστερίου, θα δοθούν συναυλίες από τουλάχιστον 30 μαθητικά συγκροτήματα από τα εξής σχολεία: 3ο ΕΛ Χαϊδαρίου, Λεόντειος, 1ο ΕΛ Γλυφάδας, 1ο ΕΛ Γκράβας, 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, 26ο ΕΛ Αθηνών (Μαράσλειος), Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης, 2ο ΕΛ Καισαριανής, 1ο, 4ο ΕΛ και 5ο Γυμνάσιο Αλίμου, 5ο ΕΛ Νέας Σμύρνης, 17ο ΕΛ Αθήνας, 7ο ΕΛ Ζωγράφου, 40ό ΕΛ Γκράβας, 2ο, 12ο, 13ο, 14ο Περιστερίου, 1ο και 2ο ΕΛ Παπάγου, 3ο, 2ο και 5ο ΕΛ Χαϊδαρίου, ΤΕΕ ΣΕΛΕΤΕ, 2ο ΕΛ Ν. Ηρακλείου, ΕΛ Μεταμόρφωσης, 5ο ΕΛ Ν. Ιωνίας, 6ο ΕΛ Ν. Σμύρνης, Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, ΕΛ Μελισσίων, 21ο ΕΛ Γκράβας, 2ο ΕΛ Βριλησσίων, 2ο ΤΕΕ Περιστερίου, ΕΛ Π. Ψυχικού, ΕΛ Φιλοθέης,, 1ο ΕΛ Αγίας Παρασκευής, 1ο ΕΛ Αγίων Αναργύρων, 4ο ΕΛ Αιγάλεω, 3ο ΤΕΕ Σιβιτανίδειου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (23/6) θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ο Ανθρωπος αυτός ο γίγας» και θα ακολουθήσει εκδήλωση - συζήτηση για τη μουσική και τον πολιτισμό, όπου θα συμμετάσχει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας». Το Σάββατο (24/6) θα γίνει εκδήλωση - συζήτηση για το σχολείο, τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, θα υπάρχει αφιέρωμα στα 60 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και θα προβληθεί η ταινία «Matsuka». Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με πανκ-ροκ συναυλία από τους «Τοξικά απόβλητα» και μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ακόμη θα υπάρχουν ειδικοί χώροι αφιερωμένοι σε θέματα, όπως, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η πρόταση της ΚΝΕ για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για τις εξελίξεις στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, για την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ και για τον «Οδηγητή». Η είσοδος και για τις δύο μέρες του Φεστιβάλ είναι 5 ευρώ.