ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Κυριακή 25 Ιούνη 2006

Βαγγέλης Κουκούλας
Φωτ. 2

Ο ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πέθανε πριν από 4 χρόνια, στη ζωή του αγωνίστηκε για να δει ο λαός καλύτερες μέρες και τους αγώνες του αυτούς τους πλήρωσε ακριβά με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες (Μακρονήσι, Αϊ - Στράτη και αλλού).

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ βασανίστηκε άγρια στα κρατητήρια της Ασφάλειας για τους αγώνες του για τα λαϊκά προβλήματα. Καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο Στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948.

Στη μνήμη των συντρόφων μου Βενετσάνη Βενετσανόπουλου και Ορέστη Μακρίδη, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης Νέας Ιωνίας.

Η συντρόφισσά τους Δέσποινα Βενετσανοπούλου και ο ανιψιός του Ορέστη Μακρίδη, Νίκος.

* * *

Φωτ.

Σε τροχαίο έχασε άδικα τη ζωή του ο ΤΑΣΟΣ ΚΙΤΣΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του οι συντρόφισσές του Αγγελική και Πόπη Μαρουλάκη, Ελένη Βλάχου, Ευθυμία και Μαργαρίτα Καπνιά, Νίτσα και Δέσποινα Ελευθεριάδου πρόσφεραν 170 ευρώ στην ΚΟΒ Μεταξουργείου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΛΩΡΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 11 Ιούνη 2006, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ραφήνας.

Οικογένεια Διονύση Λογαρά

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο της αγαπημένης συζύγου μου ΑΓΓΕΛΑΣ Παπακίτσου - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ, προσφέρω στη μνήμη της 100 ευρώ στην ΚΟΒ επισκευαστών αυτοκινήτων.

Βενετσάνης Βενετσανόπουλος
Στέφανος Αλεξανδράκης

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης και ακριβής μάνας μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΡΡΕ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 40 ευρώ.

Τα παιδιά της Σόνια, Λίλη και Νίκος

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, η σύζυγος, τα παιδιά και οι φίλες Δάνα και Ελια προσφέρουν 200 ευρώ στη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Γαλατσίου (ΔΑΚ)

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΘΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ. Στην Κατοχή Αετόπουλο, αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα και μέλος του ΚΚΕ στην Οργάνωση Βελγίου ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΑΕ Ελασσόνας του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Ειρήνη, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο της αγαπημένης συζύγου μου, ΟΛΓΑΣ ΠΑΠΑΖΩΗ.

Στη μνήμη της πρόσφερα στο ΚΚΕ (μέσω των οργανώσεων Ανω Πωγωνίου και Θεσσαλονίκης) 100 ευρώ.

Τηλέμαχος Παπαζώης από Ανω Ρεβένια Ιωαννίνων.

* * *

Σαν σήμερα, στις 25 Ιούνη 1948, εκτελέστηκε για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες και τα ιδανικά του ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του η κόρη του Λίζα Βογιατζόγλου και ο εγγονός του Αντώνης Βογιατζόγλου, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου - Νέας Σμύρνης, 60 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Θωμάς Σαμαράς
Σήμερα 25 Ιούνη κλείνουν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστηκε για τα ιδανικά του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγός του Βάσω

Τα παιδιά του Κώστας - Εφη

* * *

Φωτ.

Σήμερα 25 Ιούνη κλείνουν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, στις 17 Μάη 2006, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ, η αγαπημένη μανούλα μου ΝΙΑΓΓΟΥΛΗ από το χωριό Θούριο Ορεστιάδας.

Στη μνήμη της προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας».

Ελένη Ντάγγουλη

* * *

Φωτ.

Στις 21 Ιούνη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΡΓΑΛΑΣ. Γεννήθηκε στην Αετομηλίτσα Κόνιτσας το 1923. Μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού στον Εμφύλιο, το 1948 τραυματίστηκε βαριά στο πόδι. Μεταφέρθηκε για θεραπεία στη Ρουμανία και μετά την αποθεραπεία του έζησε εκεί πολιτικός πρόσφυγας.

Επαναπατρίστηκε το 1977 με την οικογένειά του και ζούσαν στο χωριό Καλή της Σκύδρας.

Υπήρξε καλός οικογενειάρχης, υπόδειγμα κομμουνιστή με κύρος και αξιοπρέπεια. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, για τα οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Οσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται για το ήθος, τη σεμνότητα και την αγάπη του για τους συνανθρώπους του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής» και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Σταμάτω

Τα παιδιά του Νίκη - Κώστας, Αφροδίτη

Τα εγγόνια του Βλαδίμηρος και Βαλεντίνα

* * *

Οι σύντροφοι που αναφέρω αφιέρωσαν τη ζωή τους, σε δύσκολες καταστάσεις, και αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό στην Κατοχή, και σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη χώρα. Αγωνίστηκαν για την εθνική ανεξαρτησία, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αφησαν πολύτιμα διδάγματα για να συνεχίσει η νέα γενιά τον αγώνα από καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις.

Αγγέλα Αλεξανδράκη
Οι αγωνιστές που έμειναν πιστοί στο ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής τους: Παναγιώτης και Γεώργιος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Τσίγκος (Μπούρλος), Σιδέρης Αθ. Τσίγκος, Γεώργιος Λιόσης (Λολεφτάς), Σιδέρης και Χρήστος Νάκου Μαυράκης, Αναστάσιος και Ιωάννης Καμπόλης (Καλύβας), Σπύρος Βερούτης (Λιάτος), Λιάκος και Γεώργιος Σπυράκη Κωστούλης, Βασίλειος Τσίγκος (Μπουράτσης), Βασίλειος Παύλου Τσίγκος. Γεώργιος, Ιωάννης και Αντωνία Τσεβά, Ιωάννης Νοδάρας, Δημήτριος Τόλης, Χρήστος Λαζάρου, Βασίλειος Δάρης.

Προς τιμήν των συντρόφων και σε ένδειξη σεβασμού προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ Ασπρόπυργου.

Τάσος Τσοκάνης

πρώην πρόεδρος και γραμματέας των οικοδόμων Ασπρόπυργου.



Ορέστης Μακρίδης


Νίκος Καφαντάρης


Γιάννης Χλωρός