Τώρα θυμήθηκε και τις γειτονιές
Τρίτη 27 Ιούνη 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

Τις ...γειτονιές της Αθήνας θυμήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», λέει, ασκώντας «κριτική» στις παρατάξεις της ΝΔ: «Αθήνα είναι ο Αγ. Αρτέμιος, το Δουργούτι, ο Βοτανικός, του Γκύζη, τα Πατήσια, η Κυψέλη, το Μαρκόνι, τα Σεπόλια. Αθήνα, είναι οι γειτονιές της. Κι εκεί για πολλά χρόνια δε στρώθηκε ένας δρόμος, δε φωτίστηκε μια γωνιά, δεν κλείστηκε μια λακκούβα, δε φυτεύτηκε ένα δέντρο. Δήμαρχο γειτονιάς χρειάζεται η πόλη».

Αλήθεια είναι τα όσα είπε, αλλά άκρως υποκριτικά. Και αυτό, γιατί ευθύνες εκτός από τις διοικήσεις του δήμου της ΝΔ, για τα όσα λέει, έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Πόσο μάλλον, που και ο ίδιος επί τρία χρόνια ήταν υπουργός Εσωτερικών. Η μη απόδοση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στους δήμους, με ευθύνη των κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η προώθηση της ανταποδοτικότητας, η τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων ή η κερδοσκοπική εκμετάλλευσή τους, η εμπορευματοποίηση της γης, όλα όσα έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε τερατούπολη, είναι ευθύνη τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ.

Και είναι σίγουρο ότι, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, όλο και περισσότερο θα θυμούνται τις «υποβαθμισμένες γειτονιές» της Αθήνας. Αλλά ποτέ δε θα λένε ποια πολιτική φταίει γι' αυτό. Πόσο μάλλον, ποιοι είναι οι φορείς της πολιτικής αυτής...