Τα ... θαύματα
Πέμπτη 29 Ιούνη 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ και τα λέει ο πρωθυπουργός; Η Νοτιοανατολική Ευρώπη - δήλωσε χτες - θα αποτελέσει το «οικονομικό θαύμα της επόμενης δεκαετίας». Με το ...«θαύμα» της κυβέρνησής του, όμως, και, μάλιστα, σ' αυτήν τη δεκαετία, τι θα γίνει; Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός πως το «θαύμα» αυτό αποτελεί συνέχεια αυτού της προηγούμενης δεκαετίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Περισσότερο ...μακρόσυρτο «θαύμα» δεν έχουμε ξαναδεί...

Αναγνωρίζουμε, πάντως, ότι οι κυβερνώντες έχουν δυνατότητες ...θαυματοποιού - ταχυδακτυλουργού. Εδώ, κατάφεραν να ...εξαφανίσουν τόσες βιομηχανίες από τη Βόρεια Ελλάδα και μετά να τις εμφανίσουν στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πέρα απ' αυτά, όμως, θυμίζουμε ότι τις χώρες, στις οποίες έχουν απονείμει κατά καιρούς το χαρακτηρισμό του «οικονομικού θαύματος», τις ...είδαμε και αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα θαύματα αφορούν τους κεφαλαιοκράτες και όχι τον κοσμάκη.

ΠΑΝΤΩΣ, τα Βαλκάνια είχαν την τιμητική τους χτες, αφού ασχολήθηκε μαζί τους και ο Γιώργος Παπανδρέου, για να διαπιστώσει ότι εγγύηση ειρήνης για την περιοχή είναι η «διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Τώρα, ποιο και τι «ειρηνικό» έχει κάνει η ΕΕ για τα Βαλκάνια, μόνον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας το εξηγήσει. Εκτός κι αν είναι προσπάθεια ειρήνευσης η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ο βομβαρδισμός της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, η πολύμορφη ενίσχυση κάθε αποσχιστικής τάσης, η δημιουργία κρατών - προτεκτοράτων και η παραμονή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ μειώθηκε και πάλι η ανεργία στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, όμως, δεν τη «μείωσε» ούτε ο Σάββας Τσιτουρίδης, ούτε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Το έκανε ο ίδιος ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ανακοινώνοντας με περηφάνια ότι το α` εξάμηνο του 2006 θα είναι στο 9,7%.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οπως καταλαβαίνετε, ο μόνος λόγος που εμείς συνεχίζουμε να βλέπουμε μιαν Ελλάδα γεμάτη ανέργους (και πολλαπλασιαζόμενους υποαπασχολούμενους) είναι ότι δεν έχουμε την τύχη να γνωρίζουμε τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας.

Στα στοιχεία αυτά, τα λαϊκά στρώματα ζουν ζωή χαρισάμενη...