ΚΚΕ
«Ολυμπιακή» ενιαία και δημόσια
Κυριακή 2 Ιούλη 2006

Eurokinissi

Την κατηγορηματική και πάγια αντίθεσή του σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) έχει εκφράσει χρόνια τώρα το ΚΚΕ. Η πάγια και αταλάντευτη θέση του Κόμματος προβλέπει την ύπαρξη ενιαίας και αποκλειστικά δημόσιας ΟΑ, ενταγμένης σε έναν κρατικό ενιαίο φορέα μεταφορών, που θα λειτουργεί προς όφελος του λαού, με ασφάλεια, φτηνό εισιτήριο και σύγχρονη εξυπηρέτηση.

Αυτή κατά το ΚΚΕ είναι η μόνη λύση προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό ζητά να σταματήσει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΟΑ και να μη διαμελιστεί, πουληθεί ή κλείσει κανένα τμήμα της εταιρείας. Παράλληλα, οι κομμουνιστές καλούν τους εργαζόμενους στην ΟΑ να απεγκλωβιστούν από τις καλλιεργούμενες αυταπάτες κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ και αγωνιστικά και αποφασιστικά να διεκδικήσουν τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων (μονίμων και εκτάκτων). Το ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους σε ενιαία πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων που έρχονται και των νέων αντεργατικών μέτρων για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα, με την επισήμανση ότι «ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι της πλουτοκρατίας μπορεί να γίνει μόνο όταν τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής γίνουν λαϊκή περιουσία, με λαϊκή εξουσία».


Συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο δράσης για όλους τους εργαζόμενους στις αερομεταφορές, έχει καταθέσει η Επιτροπή Αγώνα στις Αερομεταφορές, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία εργαζομένων από όλους τους κλάδους.

Οπως αναφέρεται στη διακήρυξη της Επιτροπής, «Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε: