Χρώματα καλοκαιριού
Σάββατο 1 Ιούλη 2006

Εργο του Μ. Μακρουλάκη
Εγκαινιάζεται στις 5/7 στην Ελευσίνα (Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος»), η έκθεση «Ιχνηλατώντας την εικόνα». Στην έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας, σε συνεργασία με τον συλλέκτη Κώστα Ιωαννίδη, φιλοξενούνται δημιουργίες 16 καλλιτεχνών: Γ. Γαΐτη, Σ. Καραβούζη, Μ. Μακρουλάκη, Θ. Μανωλίδη, Π. Σάμιου, Σ. Σόρογκα, Β. Σπεράντζα, Θ. Τσίγκου, κ.ά. Επιμέλεια Μπία Παπαδοπούλου.

Με την έκθεση «Ζωγράφοι της Κέας», (8-25/7), εγκαινιάζεται στο Βουρκάρι της Τζιας, η αίθουσα «Μαρίνα Κέας». Στην έκθεση, σε επιμέλεια Αθηνάς Σχινά, περιλαμβάνονται έργα των Γιάννη Μιγάδη, Νίκου Στεφάνου, Βασίλη Σπεράντζα και Αλέκου Φασιανού. Οπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης, οι παραπάνω ζωγράφοι «έγιναν οι πρώτοι, θα λέγαμε, εικαστικοί οικιστές της Κέας. Περιηγήθηκαν κάθε γωνιά του νησιού και αφομοίωσαν τις εποχές και τις όψεις του, έχτισαν σπίτια, μυήθηκαν στο φως και στις θάλασσες της Κέας, ποτίστηκαν από τα χρώματά της, κολύμπησαν και ψάρεψαν στις ακτές της, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο σε μια περιοχή που τότε θεωρούνταν άγονη γραμμή, συνορεύοντας με το βιομηχανοποιημένο Λαύριο, και με έναν τόπο εξορίας, το Μακρονήσι».

Στην αίθουσα «Κρύπτη», στο Μαχαιράδο Ζακύνθου, φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής της Φανής Μιχαηλίδη, με 33 έργα, διαφόρων διαστάσεων και υλικών: ακριλικά σε μουσαμά και χαρτόνια, γκουάς σε τζάμια, που αποτελούν νέα ενότητα δουλιάς της δημιουργού, συνέχεια της περσινής έκθεσης έργων της στην Αθήνα.