Ενημέρωση... Μπεζεντάκου
Σάββατο 1 Ιούλη 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

Με παραστατικό τρόπο αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της προχτεσινής ομιλίας της στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στο θέμα της προβολής των κομμάτων από τα ΜΜΕ. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας της:

«Γιατί δε λύθηκε το θέμα του βασικού μετόχου και των μέσων ενημέρωσης; Γιατί είναι θέμα ιδιοκτησίας και απελευθέρωσης της αγοράς. Οταν υπάρχει ιδιοκτησία στα μέσα ενημέρωσης σε συνθήκες μάλιστα απελευθέρωσης της αγοράς, αυτά δε λύνονται. Οι ιδιοκτήτες μας λένε καθαρά: "Δε σας καλούμε, γιατί δε σας πάμε, δεν πουλάτε". Δεν έχουμε πραμάτεια που αρέσει να πουλήσουμε. Πώς θα το παλέψεις αυτό; Με το Σύνταγμα; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Βεβαίως θα κάνουμε κριτική, θα διαμαρτυρηθούμε, θα φωνάξουμε. Μήπως ο κ. Πρωθυπουργός, ή ο κ. Παπανδρέου, έβαλε θέμα στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, γιατί τη μερίδα του λέοντος την έχουν τα δύο κόμματα και όλοι οι άλλοι είμαστε οι φτωχοί συγγενείς;

Προβάλλουν και τους υπότιτλους που περνάνε στο κάτω μέρος της οθόνης. Εμείς έχουμε προβολή 3% σε ένα κανάλι. Δεν αναφερόμαστε, όμως, ούτε εμείς, ούτε ο Συνασπισμός στα δελτία ειδήσεων. Μπορεί να είναι η κ. Μπεζεντάκου εκείνη την ώρα στις ειδήσεις ημίγυμνη και στο κάτω μέρος της οθόνης να περνάει ότι το ΚΚΕ είπε εκείνο, ο Συνασπισμός είπε το άλλο. Τώρα, αν ο άλλος βλέπει την Μπεζεντάκου ή τους υπότιτλους, είναι άλλο θέμα».