ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 4-2 πεν. (κ.α. 1-1)
Διά χειρός Λέμαν
Σάββατο 1 Ιούλη 2006

Associated Press

Χάρις στον Λέμαν η Γερμανία βρίσκεται από χτες στα ημιτελικά
Τελικά η προπόνηση στα πέναλτι των Αργεντίνων την Πέμπτη μόνο καλό δεν έκανε. Αντίθετα, η ψυχραιμία των Γερμανών επικράτησε στέλνοντάς τους «οικοδεσπότες» στα ημιτελικά, μετά τη νίκη τους με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι. Ο κανονικός αγώνας των δυο ομάδων, πριν φθάσουν στη... ρωσική ρουλέτα, είχε λήξει ισόπαλος 1-1, όπως και η παράταση.

Πρόσωπο του αγώνα για τους νικητές ήταν ο τερματοφύλακας Γιανς Λέμαν, ο οποίος κατάφερε να πει «όχι» με τις αποκρούσεις του στους Αγιάλα (καλύτερος παίκτης της Αργεντινής χτες) και Καμπιάσο, που ήταν οι μοιραίοι για τους «Γκαούτσος». Κατά τα άλλα το παιχνίδι ήταν μέτριο, αφού από τα τέσσερα ημίχρονα (και τα δυο της παράτασης) αυτό που άξιζε ήταν η επανάληψη, όπου σημειώθηκαν και τα δυο γκολ. Στο ξεκίνημα οι Αργεντίνοι προηγήθηκαν με εξαίσια κεφαλιά του Αγιάλα για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 80' με τον Κλόζε, επίσης με κεφαλιά. Η προσοχή στην άμυνα και η προσπάθεια για έλεγχο στο χώρο του κέντρου ανάλωσε πάντως τις προσπάθειες των δυο αντιπάλων. Να σημειωθεί ότι η Αργεντινή αγωνίστηκε από το 71' χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα Αμποντατσιέρι, που χτύπησε και αντικαταστάθηκε από τον Φράνκο. Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι ήταν:

Νόιβιλ 1-0, Κρουζ 1-1, Μπάλακ 2-1, Αγιάλα - απέκρουσε ο Λέμαν, Ποντόλσκι 3-1, Ροντρίγκεζ 3-2, Μπορόφσκι 4-2, Καμπιάσο-απεκρουσε ο Λέμαν.

Μετά τη λήξη σημειώθηκαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών.