15ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με όλες μας τις δυνάμεις για τον τελικό στόχο

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι εκδηλώσεις στο Νεστόριο

Κυριακή 2 Ιούλη 2006

Στην έκθεση με ντοκουμέντα από τον ΔΣΕ που λειτούργησε στο χώρο της κατασκήνωσης
Στα υψώματα του Γράμμου βρέθηκαν τις προηγούμενες τρεις μέρες οι σύγχρονοι μαχητές, παιδιά του λαού κι αυτοί, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, για να βαδίσουν στα χνάρια του ΔΣΕ, των αγοριών και των κοριτσιών που τα έδωσαν όλα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, για να κάνει ο λαός κουμάντο στον τόπο του.

Οι νέοι μαχητές ήρθαν εδώ από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κορυφώνοντας τη δράση, που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, μαθαίνοντας την αλήθεια για την ιστορία του ΔΣΕ, με σκοπό να αντλήσουν διδάγματα από τον αγώνα του. Διδάγματα εμπνευσμένα από τον τελικό στόχο, που τους δίνουν και πάλι την ώθηση να συνεχίσουν τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Παλιοί και νέοι σύντροφοι βρέθηκαν εδώ δίνοντας όρκο τιμής να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο ως το ξέφωτο, ως την τελική νίκη. Συνεχίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την αντιιμπεριαλιστική πάλη, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, για το σοσιαλισμό.

Παρά το γεγονός ότι η μπόρα που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής δημιούργησε κίνδυνο ματαίωσης των εκδηλώσεων, αρκετά έγιναν με μερικές τροποποιήσεις στο πρόγραμμα (ήταν συγκλονιστική τόσο η πορεία υπό καταρρακτώδη βροχή προς το χωριό, όσο και η συγκέντρωση που τελικά έγινε, πάντα υπό βροχή).

Μιλώντας στον «Ρ» για τη σημασία του Διημέρου η Ελένη Γκόγκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ (επρόκειτο να μιλήσει την ώρα που ήδη ο «Ρ» πήγαινε στο τυπογραφείο) σημείωσε:

«Στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, με οδηγό και τις αποφάσεις του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, γνωρίζουμε την ιστορική αλήθεια, μαθαίνουμε για τη δράση του ΔΣΕ, την πιο κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, τον 20ό αιώνα. Η καλύτερη δικαίωση του αγώνα του ΔΣΕ, είναι να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις, κάτω από την πολιτική καθοδήγηση του ΚΚΕ, για το κέρδισμα της νεολαίας με την πολιτική του, για ΚΝΕ γερή και μαζική στην πάλη για λαϊκή εξουσία και οικονομία, για το σοσιαλισμό.

Η μπόρα δε στάθηκε εμπόδιο και το Νεστόριο πλημμύρισε νιάτα, ενώ οι γύρω βουνοκορφές αντιλάλησαν συνθήματα αγώνα.
Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, η πολιτική των ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, βάζουν κύρια στο στόχαστρό τους τη νεολαία και τα δικαιώματά της. Εμείς καλούμε τη νεολαία να δυναμώσει την πάλη της, σε κάθε χώρο, στα σχολεία, στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, στα σωματεία, να αποκτήσει στενότερους δεσμούς με το ταξικό κίνημα, να καταδικάσει στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τους υπεύθυνους για τα προβλήματά της. Οι αγώνες της νεολαίας το προηγούμενο διάστημα επιβεβαιώνουν την ορθότητα της πολιτικής του ΚΚΕ, ότι χρειάζεται συνολική ρήξη - ανατροπή του συστήματος. Το σύνθημα: "Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός" είναι επίκαιρο όσο ποτέ».


Μ.Π.