Απ' το δικό σου χαμό κερδίζουν
Πέμπτη 6 Ιούλη 2006

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Δεν πρόλαβε να γίνει γνωστό το προχτεσινό φονικό σ' ένα από τα σύγχρονα κρεματόρια που ονομάζονται εργοστάσια, κι άλλος εργάτης χτες στο χαμό. Φτάνουμε ήδη στους δύο ανά τριήμερο. «Παράπλευρες απώλειες» στον πόλεμο για την αύξηση του καπιταλιστικού κέρδους.

Κι άντε μετά εσύ να χαζεύεις εξάστηλα περί «ΦΙΦΑ» και να συμπάσχεις με Βαρδινογιάννηδες και Κόκκαλη, για «διαφυγόντα κέρδη».

Σα να πηγαίνεις στους Παλαιστίνιους για να τους πεις ότι δήθεν τους συμπαραστέκεσαι, αλλά κατανοείς και το ...δίκιο του Ισραήλ. Εκτός τόπου; Μπα, σε αποστολή και χτες και σήμερα και αύριο.

Ενα ρόλο είχαν διάφοροι παράξενοι από τότε που πήραν εντολή να στήσουν ανάχωμα: Πώς θα αντιμετωπίσουν το πραγματικό αντίπαλο δέος.

Και δώσ' του αναλύσεις για την «ηγεμονία» και πώς θα αφαιρεθεί αυτή από τους κομμουνιστές. Οταν την ώρα της σφαγής αδυνατούν (δε θέλουν, δεν είναι βλάκες) να κατανοήσουν ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάς για σκοινί.

Συνέβη χτες: Πήγε η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στους Παλαιστίνιους να τους πει να μην πειράξουν, λέει, τον Ισραηλινό φαντάρο που σκότωνε τα παιδιά τους.

Και ψάχνουν μετά να βρουν τι φταίει και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη λαϊκότητα του ΚΚΕ.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ορισμένα πράγματα δε διδάσκονται, δεν αντιγράφονται.

`Η είσαι στην πράξη με τους εργάτες και ενάντια στον ιμπεριαλισμό στην όποια έκφρασή του, ή ενάντια στους εργάτες και υπέρ του εφικτού καπιταλισμού.

Ολα τ' άλλα (και ολίγον ΠΑΣΟΚ, και φουλ Ευρωπαϊκή Ενωση, και μπόλικος αντικομμουνισμός και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ) ε, είναι κραγμένα πράγματα.

Μπορείς να πείσεις κανέναν πικραμένο μικροαστό να σ' ακολουθήσει για λίγο, μέχρι να τον ταΐσει κάποιο ΠΑΣΟΚ, αλλά ηγεμονία στο εργατικό κίνημα δεν αποκτάς.

Και σιγά, δηλαδή, που τους νοιάζει να αποκτήσουν ηγεμονία στο εργατικό κίνημα. Αποστολή είχαν, έχουν και θα έχουν να βγάλουν το ΚΚΕ από τη μέση.

Σε κάθε παραλλαγή του οπορτουνισμού, όπως κι αν αυτοανακηρύχτηκε ανά τις δεκαετίες, ένα φάντασμα στοίχειωνε το ξύπνιο και τον ύπνο τους: Ο κομμουνισμός! Και στα δικά μας; Το ΚΚΕ!

Το '91 έφτασαν επί της ουσίας να ζητούν μέσα από την «Αυγή» ως και να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ γιατί, έγραφαν, κινούνταν εκτός των πλαισίων της συνταγματικής νομιμότητας!

Ε, τώρα, πάλι καλά. Ταυτίζονται μόνο με κάτι «Πανδώρες». Μία απ' αυτές, τη βρίσκει, λέει, καλύτερα με τα διονυσιακά των δωδεκαθεϊστών, παρά με τους κομμουνιστές.

Κάπου εκεί κινούνται, ή κουνιούνται (διαλέγετε και παίρνετε) και οι του ΣΥΝ.

Τουλάχιστον οι Αμερικάνοι δεν κοροϊδεύουν τον κόσμο: Λένε ευθέως: 80 εκατομμύρια δολάρια αρκούν για να ανατρέψουμε τους κομμουνιστές στην Κούβα. Ονειρα θερινής νυκτός 46 χρόνια τώρα, αλλά αυτό θέλουν, αυτό δηλώνουν ότι θα κάνουν. Δεν παριστάνουν τους πονεμένους που κάποιο ΚΚΕ τους παίρνει το ψωμί απ' το στόμα. Ομολογούν πως πρέπει να χαθείς για να κερδίζουν ανεμπόδιστα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ