ΑΓΡΙΝΙΟ
Ψηφίζουμε με κριτήριο τη ζωή!

Αγωνιστικό κάλεσμα από τη ΔΑΣ. Ο Βασίλης Νικάκης παρουσίασε τη διακήρυξη της παράταξης. Οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού

Παρασκευή 7 Ιούλη 2006

Sportidea

Ο Βασίλης Νικάκης
Παρουσία πολλών φίλων της παράταξης πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο η παρουσίαση της διακήρυξης της ΔΑΣ για τις δημοτικές εκλογές και ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 19 υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο.

Ο Βασίλης Νικάκης, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ, παρουσίασε τη διακήρυξη της παράταξης, στην οποία επισημαίνεται ο γενικός πολιτικός χαρακτήρας των επικείμενων εκλογών ως αποτέλεσμα της πλειοψηφίας των προβλημάτων που έχει η δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, το ξεκλήρισμα των αγροτών, το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, η ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο με πολλαπλές συνέπειες για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στη διακήρυξη της ΔΑΣ υπογραμμίζονται οι αντιδραστικές αλλαγές που έγιναν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1994 μέχρι και τον πρόσφατο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και στο Δήμο Αγρινίου και οι οποίες «πέρασαν» με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και των εκφραστών τους στην ΤΑ.

«Από κοινού έχουν μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μηχανισμό που λειτουργεί σαν προωθητής της αντιλαϊκής πολιτικής, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών παροχών και της σύμπλευσης με τα ιδιωτικά συμφέροντα μέσω της ΣΔΙΤ» σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στη διακήρυξη.

«Καλούμε τον καθένα και την καθεμία - τόνισε ο Βασίλης Νικάκης να κάνουν κριτήριο της ψήφου τους τον Οκτώβρη την ίδια τους τη ζωή. Η παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα πρωτοστατεί και θα είναι σταθερός σύμμαχος των αγωνιζόμενων εργαζομένων για την απόκρουση χειρότερων μέτρων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για νέες κατακτήσεις. Θέλουμε η παράταξή μας να αποτελέσει στο δήμο μας τον αγωνιστικό πόλο, που θα βοηθά στην ανάπτυξη της λαϊκής ενότητας, της συνεργασίας και της συσπείρωσης των συμπολιτών μας».

Στη συνέχεια η Βάσω Ζησιμοπούλου παρουσίασε τους 19 πρώτους υποψηφίους, οι οποίοι είναι: Αλεξά Δήμητρα, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου και μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ. Αλεξανδρή Λαμπρινή, μέλος της γραμματείας Επιτροπής Ειρήνης και του ΔΣ ΕΣΥΝ του παραρτήματος Αγρινίου. Αντωνάκος Πελοπίδας, δικηγόρος. Γάκης Νίκος, καθηγητής Αγγλικών. Δημητρέλλης Νίκος, έμπορος. Ζησιμοπούλου Βασιλική, καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης. Καραλής Θάνος, σπουδαστής ΤΕΙ. Κατσαντά Ξανθή, δικηγόρος. Κοντούλης Σωκράτης, αθλητικογράφος. Μαυρίκας Γιώργος, πολιτικός μηχανικός. Μπάνης Κώστας, γεωπόνος. Μπλετσογιάννης Δημήτρης, ταμίας ΕΚΑ, μέλος Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Μπούρα Χρυσούλα, πρόεδρος Σωματείου Ιματισμού. Πανταζή - Νικολοπούλου Αναστασιά, καθηγήτρια Αγγλικών. Παπαγαλάνης Νίκος, οικονομολόγος. Περώνης Πέτρος, ιδιωτικός υπάλληλος. Ραμμόπουλος Ευάγγελος, ιδιωτικός υπάλληλος. Στουραΐτης Δημήτριος, δικηγόρος. Τσιρογιάννης Χαράλαμπος, έμπορος.