Πολιτικές ασφυξίας
Σάββατο 8 Ιούλη 2006

Μπορεί η Αθήνα να διαθέτει τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο (μόλις 2 τ.μ., έναντι 9 τ.μ. που θεωρείται διεθνώς ανεκτό για τις μεγαλουπόλεις), αλλά η κυβέρνηση «αγρόν αγοράζει». Αντίθετα, συνεχίζει το πογκρόμ κατά των ελεύθερων χώρων της Αττικής (Ελαιώνας, Γουδί, Ελληνικό, περιβάλλοντες χώροι Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων κλπ.), παραδίδοντάς τους στην τσιμεντοποίηση και στην άγρια εκμετάλλευση από τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου.

Τελευταίο παράδειγμα, έκταση 20 στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι, ο οποίος παραδίδεται στη HELEXPO προκειμένου να διαμορφώσει εκθεσιακό κέντρο με συνολική στεγασμένη επιφάνεια 15.000 τ.μ. Σημειώνεται ότι η HELEXPO, παραχώρησε το κτίριό της στο Μαρούσι για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντί, λοιπόν, να της επιστραφεί το ίδιο ή μέρος του ή κάποια από τις υπάρχουσες άλλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, η κυβέρνηση προτίμησε να «φυτεύσει» άλλη μια εγκατάσταση στον ελεύθερο χώρο του ΟΑΚΑ!

Με τέτοια μανία κατά των ελεύθερων χώρων, τελικά οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου πολύ σύντομα θα αναγκαστούν να κυκλοφορούν με αντιασφυξιογόνα. Εκτός κι αν «πιάσουν από το λαιμό», όπως λέει ο λαός, όλους αυτούς που μας κυβερνούν και τους υπόλοιπους που τους σιγοντάρουν ή τους ανέχονται, με πρώτη ευκαιρία τις εκλογές του Οκτώβρη...