Τ' άκουσαν
Τετάρτη 12 Ιούλη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν ανακοινώνει την απόφασή της για το μέλλον του εργοστασίου της ΒΦΛ στη Θεσσαλονίκη κάνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Και η κριτική τους εξαντλείται εδώ. Αλλωστε, πώς να πάνε παραπέρα, αφού, σε τέτοια περίπτωση, πρέπει να απολογηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και τη ΒΦΛ και την ελληνική λιπασματοβιομηχανία γενικότερα.

Και τι άλλο να πουν δηλαδή; Οτι διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών; Με το κλείσιμο των κρατικών λιπασματοβιομηχανιών ή το ξεπούλημά τους, με την απελευθέρωση της αγοράς; Και πώς να το πουν, αφού χέρι χέρι με τη ΝΔ, στο πλαίσιο των επιλογών της ΕΕ, άνοιξαν το δρόμο για τις αρνητικές εξελίξεις που σήμερα απειλούν και τους εργαζόμενους της ΒΦΛ, σε συνέχεια των συναδέλφων τους στην ΑΕΒΑΛ, τη Δραπετσώνα κλπ.

Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι δεν τους χαρίστηκαν. Τα είπαν στην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, συνοδευόμενη από τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο και απ' τις υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ για τη Νομαρχία και το Δήμο Θεσσαλονίκης, Πατουλίδου και Αράπογλου, επισκέφτηκε τους εργαζόμενους που συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου, διεκδικώντας την ολική επαναλειτουργία του.

Εκαναν κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη συγχώνευση των δύο εργοστασίων (Θεσσαλονίκη - Καβάλα), επιταχύνοντας τις εξελίξεις για το κλείσιμο και στη ΓΣΕΕ που δεν πήρε καμία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση στήριξης και συντονισμού του αγώνα των εργαζομένων και των δύο εργοστασίων.