Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου
Πέμπτη 6 Ιούλη 2000

Δεκατέσσερις παραστάσεις και συναυλίες παρουσιάζει το 43ο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου, του Δήμου Καβάλας. Δέκα από αυτές, κυρίως παραστάσεις αρχαίου δράματος, θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, όπου το 1957 η Μαλαίνα Ανουσάκη και ο Κωστής Λιβαδέας, μετά από 2.300 χρόνια, το «ξαναζωντάνεψαν», παρουσιάζοντας την «Ηλέκτρα».

Η αυλαία ανοίγει, στις 15/7, με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης - μια μουσική παράσταση». Στις 17/7 το «Θέατρο Τέχνης» παρουσιάζει τους αισχυλικούς «Πέρσες». Στις 19/7 η ΚΟΕΜ Σταύρου Ξαρχάκου αφιέρωμα στα 75 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Στις 22/7 το Εθνικό Θέατρο την αριστοφανική «Ειρήνη». Το υπόλοιπο πρόγραμμα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων έχει ως εξής: «Θέατρο του Νέου Κόσμου» με τον «Εδουάρδο Β`» του Μάρλοου (29/7), ΚΘΒΕ με τον αριστοφανικό «Πλούτο» (5/8), «Θεατρική Διαδρομή» με τις «Εκκλησιάζουσες» (11/8), «Παιδικό Στέκι» του Εθνικού Θεάτρου με το έργο «Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» (31/8), Εθνικό Θέατρο με τον σοφόκλειο «Οιδίποδα Τύραννο» (2/9), Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Νυρεμβέργης (6/9).

Επίσης εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Κάστρο, όπου από τις 17-20/8 θα παρουσιαστεί η κωμωδία του Ρουτζάντε «Λα Μοσκέτα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου. Παίζουν: Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Μωραΐτης, κ.ά. Στις 21/8 ο θίασος «Θεώρηση» θα παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η φυλλάδα του Μ. Αλεξάνδρου». Στις 28/8 Αυγούστου συναυλία του Αντώνη Καλογιάννη με το αφιέρωμα «100 χρόνια Γιώργος Σεφέρης - Οδυσσέας Ελύτης». Απαγγέλλει η Δήμητρα Χατούπη.

Τέλος, στο Ακόντισμα (6/8) θα δοθεί η παράσταση «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» και στις 12/8 συναυλία του Κώστα Χατζή για τους σκοπούς του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη.