ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σε αγωνιστική επιφυλακή για τα ΒΑΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου μπροστά στην εξελισσόμενη επίθεση από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ

Σάββατο 22 Ιούλη 2006

Χιλιάδες εργαζόμενους στην Κλωστοϋφαντουργία,τον Ιματισμό και το Δέρμα αναμένεται να πλήξει η τροπολογία για τα ΒΑΕ
Την επιτάχυνση της αντιασφαλιστικής επίθεσης με την τροπολογία της κυβέρνησης για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επιφυλακή. Αποκαλύπτοντας τις μεθοδεύσεις που η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει πίσω από ψευδή επιχειρήματα, το σωματείο σημειώνει ότι «τα όποια νέα επαγγέλματα προστεθούν στο νέο κανονισμό των ΒΑΕ θα είναι αντιστρόφως ανάλογα με εκείνα που θα πεταχτούν έξω με τη γνωμοδότηση της εντεταλμένης "επιτροπής" που συστήνει η κυβέρνηση για αυτόν το σκοπό».

Η αναμόρφωση της λίστας των ΒΑΕ δε γίνεται προς όφελος των εργαζομένων. Το σωματείο εξηγεί ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθούν κατά πέντε χρόνια για χιλιάδες εργαζόμενους, θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τους. Ταυτόχρονα, για όσους σήμερα εντάσσονται στα ΒΑΕ και θα εξαιρεθούν από 1/1/2008 θα υπάρχει η μόνιμη απειλή της αντικατάστασής τους από «νέους εργαζόμενους, οι οποίοι δε θα έχουν δικαιώματα που προκύπτουν από τα ΒΑΕ. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα χάσουν τη δουλιά τους ή θα βρεθούν κάτω από την πίεση των εργοδοτών να απαρνηθούν τα κατακτημένα τους δικαιώματα».

Με την τροπολογία η κυβέρνηση ουσιαστικά έρχεται να εφαρμόσει το ν.3029/2002 του ΠΑΣΟΚ. Αυτό «επιβεβαιώνει ότι τα δύο κόμματα είναι συνένοχα στην επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, χωρίς αυτό να αφήνει έξω τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του 3029/2002, δίνοντας πολύτιμο χέρι βοηθείας για το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην κυβέρνηση και την εργοδοσία», επισημαίνει το σωματείο.