ΝΑΣ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
«Φοβέρες και απειλές δεν πιάνουν»
Τετάρτη 26 Ιούλη 2006

Η απόπειρα φίμωσης των αγωνιστικών συνδυασμών θα σπάσει στην πράξη. «Δε διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών», δηλώνουν ΝΑΣ και «Συμπαράταξη»
Με προκλητικό τρόπο συνεχίζει η διοίκηση του δήμου της Αθήνας (ΝΔ) την αποκαθήλωση των πανό της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αμπελοκήπων του ΚΚΕ. Ετσι, προχτές Δευτέρα, μέλη της ΚΟ Αμπελοκήπων του ΚΚΕ ανάρτησαν πανό στον κόμβο Λεωφ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας, κατά μήκος της Λ. Αλεξάνδρας.

Μετά από δύο ώρες - καταγγέλλει η Οργάνωση - τα πανό είχαν αποκαθηλωθεί επιλεκτικά από συνεργεία του Δήμου, «ενώ, ως συνήθως, στη Λεωφ. Αλεξάνδρας παρέμειναν ανέπαφα χαρτόνια, αφίσες και γιγαντοπανό συνδικαλιστικών φορέων, δημοτικών παρατάξεων και κομμάτων αρεστών στο Δήμο και προφανώς ανώδυνων για το δικομματισμό και την κυβέρνηση».

Η ενέργεια αυτή, έγινε λίγες ώρες μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΝΑΣ στο Δημαρχείο Αθήνας και τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της με τον δήμαρχο Θόδωρο Μπεχράκη. Για το θέμα αυτό, τόσο η ΝΑΣ όσο και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», προχώρησαν χτες σε καταγγελία της στάσης της διοίκησης του Δήμου και του δημάρχου, κατά τη συνάντηση που είχαν.

Οι απειλές δεν πιάνουν

Η ΝΑΣ και η «Συμπαράταξη», με κοινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την πρακτική της δημοτικής αρχής του δήμου Αθηναίων να κατεβάζει τα πανό της ΝΑΣ. «Το ξήλωμα των πανό γίνεται με πρόσχημα την εφαρμογή του αντιδημοκρατικού νόμου 3202/03, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συγκατάθεση της ΝΔ και της ΚΕΔΚΕ και έχει στόχο τη φίμωση κάθε αγωνιστικής φωνής. Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή ευνοεί τον ορυμαγδό των πανό της εμπορικής διαφήμισης που κατακλύζουν κάθε γωνιά της πόλης», τονίζεται.

Επίσης, η ΝΑΣ και η «Συμπαράταξη», καταγγέλλουν «τις προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων κ. Μπεχράκη σε αντιπροσωπεία μας που συναντήθηκε μαζί του για να εκφράσει τη διαμαρτυρία μας. Ο κ. Δήμαρχος απείλησε λέγοντας ότι:

Κάνουμε καθαρό - τονίζεται στη συνέχεια - ότι φοβέρες και απειλές δεν πιάνουν στους αγωνιστικούς συνδυασμούς και τις πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν».

Και η καταγγελία των αγωνιστικών συνδυασμών επισημαίνει: «Δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε στις απειλές και τις αντιδραστικές αντιλήψεις του κ. Δημάρχου που θυμίζουν άλλες εποχές. Δε διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Καλούμε το λαό της Αθήνας να μαυρίσει τους συνδυασμούς που στηρίζει ο κ. Δήμαρχος και το κόμμα του η ΝΔ στην Αθήνα και τη Νομαρχία και να στηρίξει αποφασιστικά τη ΝΑΣ και το ψηφοδέλτιο της "Συμπαράταξης"».

Συνεχίζει την πρόκληση

Η διοίκηση του δήμου, όμως, φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τον αντιδραστικό κατήφορο τον οποίο έχει επιλέξει να ακολουθήσει. Ετσι, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση, τη Δευτέρα το απόγευμα, αποκαθήλωσε και άλλο πανό της ΝΑΣ, σύμφωνα με καταγγελία της ΚΟ Αμπελοκήπων. «Αποτελεί απαράδεκτη και εξόφθαλμη πρόκληση που δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, της ΝΑΣ και της Συμπαράταξης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης.

Και τονίζει: «Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της περιοχής των Αμπελοκήπων θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ώρες σε εξόρμηση και ανάρτηση πανό στα ίδια σημεία που, ο δήμος "κατέβασε" τα πανό μας και προειδοποιούμε τη Δημοτική αρχή ότι, η φασιστική επιχείρηση φίμωσης του ΚΚΕ δε θα περάσει και την ευθύνη για ό,τι συμβεί από δω και πέρα φέρει ακέραια η δημοτική αρχή της ΝΔ και οι "πρώτοι διδάξαντες" του ΠΑΣΟΚ».

«Αν νομίζουν», επισημαίνει τέλος η ανακοίνωση της Οργάνωσης, «ότι θα περάσει η επιχείρηση "εξαφάνισης" του ΚΚΕ και των αγωνιστικών συνδυασμών της ΝΑΣ και της Συμπαράταξης από τα Μέσα Ενημέρωσης και τους δρόμους της Αθήνας, είναι γελασμένοι και ανιστόρητοι»...