ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τετάρτη 26 Ιούλη 2006

Αθηνά Μιχαηλίδου
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΜΟΥΚΑ, που απεβίωσε στις 22/7/06 κι ήταν μέλος του ΚΚΕ κι αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 500 ευρώ ως μία πρώτη δόση.

Η συντρόφισσά του Βασιλική Κουκουρίκου

Φωτ,2

Η αγαπημένη και αξέχαστη γυναίκα μου ΑΘΗΝΑ Λεκάκη - ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 26 Μάρτη 1999.

Στη μνήμη της καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ενέδρα ΜΑΥδων και στρατού την άνοιξη 1949 έξω από το σχολείο του χωριού Πόρος (Πoύρλια) Ολύμπου, όπου είχε τοποθετηθεί δάσκαλος από τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, και για την επιτυχία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, προσφέρω, μέσω Νότιας Αχτίδας, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Παύλος Μιχαηλίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ, η οικογένεια Θωμά και Χριστίνας Μιχαηλίδου προσφέρει, μέσω Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ, ο οποίος πέθανε στις 14 Γενάρη 2004, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

Ο φίλος και συμμαθητής του Δ.Σ.Π.

* * *

Φωτ.

Στις 30 Ιούλη κλείνουν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΟΥΤΣΟΓΛΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1933 στο Πετρίτσι Σερρών. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Στα 16 χρόνια του, κατέφυγε στον Δημοκρατικό Στρατό, στα Τμήματα του Αρχηγείου Μπέλλες.

Το 1949 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Πολιτικός πρόσφυγας, από το τέλος του Εμφύλιου, στην αρχή στη Βουλγαρία και αργότερα στην Τσεχοσλοβακία, τελείωσε επαγγελματική Σχολή και εργάστηκε σε εργοστάσιο ραδιοτεχνίας, στην πόλη Πορντούμπιτσε της Τσεχίας.

Παντρεύτηκε την αγωνίστρια Μόρφω Φυραρίδου και απέκτησαν δυο παιδιά τη Μαίρη και τον Γιώργο.

Παναγιώτης Μιχαηλίδης
Στην Τσεχοσλοβακία έζησε 54 ολόκληρα χρόνια, ως πολιτικός πρόσφυγας, με τη σκέψη του πάντα στην Ελλάδα.

Οι φίλοι και συμμαθητές του Σπύρος Κακουλίδης και Στάθης Φωτιάδης προσφέρουν 20 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».



Στέφανος Σαπουντζής


Αλέξανδρος Κοζάτσας