ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Σε ... ρηχά νερά η μεταγραφική περίοδος

Μετρημένες κινήσεις από τις 16 ομάδες που προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή

Κυριακή 30 Ιούλη 2006

Eurokinissi

Ο Λαγός μεταγραφή της ΑΕΚ από τον Ηρακλή
Σε ...ρηχά νερά δείχνει να κινείται έως τώρα η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού (ολοκληρώνεται την άλλη βδομάδα), αφού οι περισσότερες ομάδες δε δείχνουν να ...ανησυχούν για την ενδυνάμωση του έμψυχου υλικού τους. Κυρίως οι μεταγραφές στις μεγάλες ομάδες είχαν να κάνουν με τους προπονητές, αφού οι δύο από τους τρεις του κέντρου, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, έχουν νέο τεχνικό ηγέτη. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα το μέχρι τώρα αλισβερίσι των 16 μονομάχων της Α΄ Εθνικής. Η παρουσίαση των ομάδων είναι με αλφαβητική σειρά:

ΑΕΚ

Η βασική επιδίωξη της μετά Σάντος εποχής στην Ενωση ήταν να αποκτηθεί ένας προπονητής - παιδαγωγός. Στο πρόσωπο του Ισπανού Λορέντσο Φερέρ ο Ντέμης Νικολαΐδης δηλώνει ότι βρήκε τον κόουτς που θα οδηγήσει την ομάδα σε τίτλους. Το δέλεαρ της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αναμφίβολα στις προσδοκίες όλων. Η ΑΕΚ μέχρι στιγμής έχει επενδύσει σε νέους παίκτες. Χετεμάι, Παουτάσο, Τόζερ και το διεθνή Παναγιώτη Λαγό από τον Ηρακλή. Εχασε όμως τον αρχηγό της Κώστα Κατσουράνη που πήγε στην Μπενφίκα, καθώς και τους Σοάρες, Μάλπμπασα, Κόντη, Τσάνκο, Βιενγκλίνσκι.

ΑΙΓΑΛΕΩ

Το κυριότερο όνομα που ήρθε στο Σίτι είναι ο Χοβανενσιάν δανεικός από τον Ολυμπιακό. Εχασε σημαντικές μονάδες όπως ο πορτιέρο Σιντιμπέ. Ο Γιώργος Χατζάρας θα κινηθεί στα ίδια περσινά επίπεδα με κύριο στοιχείο την καλή φυσική κατάσταση της ομάδας.

ΑΡΗΣ

Την... Αρτα με τα... Γιάννενα απέκτησε η ομάδα των κιτρίνων αφού ο νέος τεχνικός Αργεντίνος Γκιγιέρμο Ογιος μάζεψε τα... ηνωμένα έθνη στην ομάδα (παίκτες αμφιβόλου αξίας). Το πείραμα του Λάμπρου Σκόρδα που απομάκρυνε το Νίκο Αναστόπουλο, κρύβει μεγάλες δυσκολίες αφού η ομάδα θυμίζει... Βαβέλ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Eurokinissi

Ο Μπάκε με το νέο απόκτημα του ΠΑΟ Αργεντινό Ρομέρο
Ποιοτικές μεταγραφές έκανε το Περιστέρι αφού πήρε έτοιμους παίκτες (Λαζανά, Κουτσοσπύρο, Λουτσιάνο, Κρ. Ολιβέιρα). Η έξοδος στο ΟΥΕΦΑ έχει ανοίξει την... όρεξη και ο Γιώργος Παράσχος έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ο Ζαπρόπουλος με τον Κακλαμάνο ξεχωρίζουν από αυτούς που ήρθαν, όμως η απουσία του Ογκουνσότο μάλλον θα είναι αισθητή. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Νίκος Καραγεωργίου.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Δημήτρης Μαυρογεννίδης από τον Ολυμπιακό ήταν ό,τι καλύτερο για το «Γηραιό» που όμως έχασε τον Λαγό. Ο Σάββας Κωφίδης θα είναι και φέτος στον πάγκο.

ΙΩΝΙΚΟΣ

Πάντα αγοράζει και πουλάει... χωρίς μέτρο και ό,τι βγει. Τα ίδια και φέτος. Ο Σάκης Τσιώλης θα προσπαθήσει να μοντάρει την ομάδα. Αναμφισβήτητα δύσκολο το έργο του.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Αποδυναμωμένη δείχνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού έχασε πρωτοκλασάτα ονόματα όπως τους Παππά, Κλέιτον. Η χρονιά θα είναι δύσκολη για το συγκρότημα του Μάκη Κατσαβάκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολλές μεταγραφές για την ομάδα του νησιού των Φαιάκων. Ξεχωρίζει αυτή του έμπειρου Γιώργου Ζαχαρόπουλου. Στην ουσία είναι μια νέα ομάδα που καλείται ο Μπάμπης Τεννές να την κρατήσει στην κατηγορία.

ΛΑΡΙΣΑ

Πήρε δυο πολύτιμους παίκτες (Βάλλα και Κλέιτον) όμως δεν μπόρεσε να περάσει μέσω Ιντερτότο στο ΟΥΕΦΑ. Πάντως ο Γιώργος Δώνης τονίζει πως η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη.

ΞΑΝΘΗ

Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη του Ζήση Βρύζα ήταν το γεγονός για τους Θρακιώτες. Η ομάδα κατά τ' άλλα είναι περίπου ίδια με την περσινή και ο Γιάννης Μαντζουράκης δε θα δυσκολευτεί λογικά στο μοντάρισμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ των πρωταθλητών. Ηρθαν οι Ζεβλάκοφ, Μπούτινα, Νε, Ντομί, Μπόρχα, Ουαντού, Ζούλιο Σέζαρ, ενώ επέτρεψε και ο Παππάς. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά για την ομάδα του Σόλιντ, που όμως δε θα έχει στο κέντρο τον Γιάγια Τουρέ. Ανοιχτό παραμένει ακόμα το ενδεχόμενο της απόκτησης του Βραζιλιάνου Ζε Ρομπέρτο.

Eurokinissi

Σέζαρ και Ριβάλντο, βραζιλιάνικο δίδυμο στον Ολυμπιακό
ΟΦΗ

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε η μεταγραφική σεζόν για τους Κρητικούς. Το σημαντικότερο γεγονός ήταν η απομάκρυνση του Νίκου Μαχλά, κάτι που ξεσήκωσε τους φίλους της ομάδας. Προπονητής νέος, ο Γερμανός Ράινερ Μάουερ...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Χανς Μπάκε που αντικατέστησε τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι στην τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού είναι ως τώρα η πιο ηχηρή μεταγραφή. Είναι σε αναμονή για τον Σαβιόλα, ενώ ήρθαν οι Αντονσον, Ρομέρο και επέστρεψε και ο Τσίγκας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με νέα διοίκηση και προπονητή (Ενβαν Λίνεν) οι κυανέρυθροι ψάχνουν για μια καλή χρονιά φέτος. Αρκετό το πάρε - δώσε, όχι όμως με παίκτες ονόματα. Ο χρόνος θα δείξει...

ΠΑΟΚ

Το... δράμα του δεν έχει τελειωμό. Οχι μόνο δεν έχει πάρει ούτε έναν παίκτη, αλλά κινδυνεύει να χάσει ακόμη και τον Σαλπιγγίδη μετά τους Ουντέζε, Φουστίνι, Εγκωμίτη, Μαλαδένη και ενδεχόμενα και τον Χριστοδουλόπουλο που δοκιμάζεται στην Αγγλία.


Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ