Μουσική επικοινωνία
Πέμπτη 27 Ιούλη 2006

Στο πλαίσιο των συναυλιών, με τίτλο «Δρόμοι της Θάλασσας», που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, σήμερα (20.50) παρουσιάζονται σκοποί και τραγούδια των Ιράν, Αρμενίας και Ελλάδας με τους Mamak Khadem (φωτό), Hamid Saeedi και Ελληνες δεξιοτέχνες μουσικούς.

Γιώργος Συμεωνίδης - νέι, Βασίλης Παπανικολάου - ούτι, Σοφία Λαμπροπούλου - κανονάκι, Στρατής Ψαραδέλλης - πολίτικη λύρα, Βασίλης Τζωρτζίνης - κοντραμπάσο, Hamid Saeedi - σαντούρ, κρουστά, Μανούσος Κλαπάκης - κρουστά και Mamak Khadem - τραγούδι.

Η Mamak Khadem είναι μία ταλαντούχα Ιρανή μουσικός. Ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια της χώρας της και σύγχρονες δημιουργίες. Στη συναυλία αυτή, οι Mamak Khaden και Hamid Saeedi είναι οι τιμώμενοι. Η σύμπραξή τους με τους Ελληνες μουσικούς δίνει την ευκαιρία να αναδειχτούν κάποια κοινά στοιχεία που διαμορφώνουν τους μουσικούς δρόμους Ανατολής και Δύσης. Σε αυτήν την επικοινωνία, η Ελλάδα λειτουργεί αμφίδρομα και αφομοιώνει με τρόπο δημιουργικό νέα στοιχεία, προσφέροντας καινούρια ακούσματα στη διεθνή μουσική σκηνή.