ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Νέα απεργία το Σάββατο και την Κυριακή
Πέμπτη 27 Ιούλη 2006

Από την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας
Στο μονόδρομο του αγώνα ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, συνεχίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας με απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες μορφές πάλης σε δήμους και περιοχές του νησιού με πρωτοβουλία του ταξικού τους σωματείου και του ΠΑΜΕ.

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων παίρνουν οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων στους δήμους Θιναλίων και Εσπερίων με 48ωρη απεργία το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Ιούλη.

Ηδη οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν το απεργιακό κάλεσμα στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων των παραπάνω περιοχών, προκειμένου να δώσουν για άλλη μια φορά τη δική τους αγωνιστική - ταξική απάντηση στην ασυδοσία των μεγαλοξενοδόχων που θρέφει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη προσωπικού, το κουτσούρεμα των μισθών αποτελούν ορισμένα απτά δείγματα της εργοδοτικής ασυδοσίας στο «ΡΟΔΑ ΜΠΙΤΣ», «ΤΖΕΛΙΝΑ» και «ΜΠΛΟΥ ΜΠΕΪ». Ενώ στο «ΜΠΕΪ ΜΠΙΤΣ» - το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μεταβιβάζεται σε άλλον μεγαλοξενοδόχο - οφείλονται στους εργαζόμενους δεδουλευμένα δύο μηνών.