ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εμπρακτα στο πλευρό των λαών της Μέσης Ανατολής

Στη Ραμάλα της Παλαιστίνης βρίσκεται από χτες η 5μελής αποστολή

Παρασκευή 28 Ιούλη 2006

Τα μέλη της αποστολής και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, λίγο πριν την αναχώρηση για τα παλαιστινιακά εδάφη
Στη Ραμάλα βρίσκεται από χτες το πρωί η 5μελής αποστολή γιατρών και νοσηλευτών της Επιτροπής Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση του ταξικού εργατικού κινήματος στους δοκιμαζόμενους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Στην αποστολή συμμετέχουν οι Αλέκος Τομαράς, Χρήστος Παπάζογλου, Κοσμάς Αλεξίου, Νάνα Γκιόκα και Εύα Πολύζου.

Χτες η αποστολή του ΠΑΜΕ είχε δίωρη συνάντηση με συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας Εργατών Παλαιστίνης και συζήτησαν τις βάρβαρες συνέπειες από την ισραηλινή κατοχή στην καθημερινότητα των κατοίκων, στην εργασία και στην ανάπτυξη της χώρας. Η ανεργία φτάνει στο 60% του εργατικού δυναμικού πλήττοντας κυρίως τους νέους και τις γυναίκες. Οι Παλαιστίνιοι συνδικαλιστές ευχαρίστησαν το ΠΑΜΕ για τη συμπαράστασή του.

Σήμερα η αποστολή θα επισκεφτεί την ισοπεδωμένη πόλη Ναμπλούς. Θα υπάρξουν συναντήσεις με εκπροσώπους οργανώσεων, περιοδεία στα περίχωρα της Ραμάλα, επίσκεψη στο τείχος που χωρίζει τους δυο λαούς, αλλά και σε νοσοκομεία για την προσφορά υγειονομικού υλικού και ιατρικών υπηρεσιών στο δοκιμαζόμενο λαό.

Για τη σημασία αυτών των αποστολών μίλησαν αργά προχτές το βράδυ στο αεροδρόμιο λίγο πριν να αποχωρήσουν για τη Ραμάλα, ο επιτετραμμένος της παλαιστινιακής πρεσβείας Ισμάτ Σαμπρί και ο επικεφαλής της αποστολής Αλέκος Τομαράς.

«H σημασία αυτών των αποστολών είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι φαντάζονται ακόμα και οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε αυτές. Η προσφορά τους είναι τέτοια που δίνει τεράστια δύναμη και κουράγιο και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές κατά των δυνάμεων κατοχής και της παγκοσμιοποίησης και του ιμπεριαλισμού δεν ήταν ποτέ και δεν είναι μόνοι τους», τόνισε ο Ι. Σαμπρί και ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για τη συμπαράστασή τους.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Αλ. Τομαράς, παιδίατρος στο επάγγελμα, μετέφερε στο αεροδρόμιο κουκλάκια και παιχνίδια που του έδωσαν Ελληνόπουλα για τα παιδιά στην Παλαιστίνη, που τα βλέπουν στην τηλεόραση κατακρεουργημένα, κλαμένα, τραυματισμένα. «Το ΠΑΜΕ χαρακτήρισε ευθύς εξαρχής αυτό τον πόλεμο ιμπεριαλιστικό, κατακτητικό, επεκτατικό και αμφισβητεί το στοιχειώδες δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζήσουν στη γη των προγόνων τους, σε ένα κράτος ανεξάρτητο και κυρίαρχο», επισήμανε ο Αλ. Τομαράς.