«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
ΟΧΙ στο ξεπούλημα του λιμανιού

Με το συντονισμένο αγώνα και με την ψήφο του στη ΝΑΣ ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης μπορεί να βάλει εμπόδια στο σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του λιμανιού

Τρίτη 8 Αυγούστου 2006

Ο Γιάννης Ζιώγας υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης με τη ΝΑΣ
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει ένα ακόμα "φιλέτο" για το ιδιωτικό κεφάλαιο και την κερδοσκοπία του». Αυτό το κάλεσμα αντίστασης απηύθυνε ο υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας, μιλώντας στους λιμενεργάτες του ΟΛΘ, όπου περιόδευσε χτες το πρωί, συνοδευόμενος από στελέχη του ΠΑΜΕ.

Ο Γ. Ζιώγας, προηγούμενα, συναντήθηκε με τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου των λιμενεργατών. Ενημερώθηκε για την επίθεση που δέχονται από τη διοίκηση του ΟΛΘ, η οποία τους σέρνει στον ΟΜΕΔ για την υπογραφή ΣΣΕ. Αυτήν την περίοδο οι λιμενεργάτες, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, πραγματοποιούν αποχή από την εργασία τα Σαββατοκύριακα.

Μιλώντας στους λιμενεργάτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο χώρο της καντίνας πριν το πρωινό «τσουρμάρισμα», ο Γ. Ζιώγας, ξεκαθάρισε πως η επιθετικότητα της Διοίκησης του ΟΛΘ απέναντι στο σωματείο τους και τα δικαιώματά τους είναι προϋπόθεση, για να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Θύμισε πως η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με τη μετατροπή του Λιμανιού σε ΑΕ και την παράδοση κρίσιμων τομέων του στους εργολάβους. Σήμερα, συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ με την απαξίωση του λιμανιού, έτσι ώστε η λύση, δηλαδή το «ξεπούλημα σε ιδιώτες», να προκύψει σαν αναγκαιότητα και ώριμο φρούτο.

Αλλωστε, ήδη, εκπρόσωποι ξένων εταιρειών επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά του Λιμανιού. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣ, εξηγώντας, «απαξίωση είναι οι σημερινές συνθήκες λειτουργίας του λιμανιού αλλά και η ανεξέλεγκτη διακίνηση μέσα απ' αυτό μεγάλου όγκου επικίνδυνων φορτίων (χημικά, τοξικά, εκρηκτικά) χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος, των εργαζομένων και του λαού της πόλης».

Ο Γ. Ζιώγας κατήγγειλε τις ευθύνες της σημερινής διοίκησης της Νομαρχίας, αλλά και των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ που με τη σιωπή τους στηρίζουν αυτές τις επιλογές. Οπως είπε, «επιδεικνύουν την ίδια συνένοχη σιωπή την ώρα που ένας στρατηγικός οικονομικός κρίκος της πόλης, ένας χώρος εθνικής σημασίας, παραδίδεται σε ιδιώτες, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η χρήση του από τις κατοχικές ΝΑΤΟικές δυνάμεις του Κοσσόβου».

Σ' αυτήν την κατάσταση και στα σχέδια της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το ξεπούλημα του ΟΛΘ, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν και με τους αγώνες τους και με την ψήφο τους στις επόμενες τοπικές εκλογές, τόνισε ο Γ. Ζιώγας και κατέληξε, ξεκαθαρίζοντας: «Ο συντονισμένος αγώνας λιμενεργατών αλλά και όλων των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης αλλά και η ψήφος τους στις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ είναι η μοναδική δυναμική απάντηση, το μοναδικό εμπόδιο που μπορεί να ορθωθεί στην ιδιωτικοποίηση του οικονομικού πνεύμονα της πόλης μας».