Τα επιδοματικά...
Τρίτη 8 Αυγούστου 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, τώρα υπάρχει και ...«μοντέλο Νάουσας», σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Σάββα Τσιτουρίδη, το οποίο μάλιστα θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Προφανώς αναφέρεται στις πενιχρές «παροχές» προς τους ανέργους από τότε που έκλεισαν τα κλωστοϋφαντουργεία του νομού.

Ούτε καν στους ανθρώπους που ήταν στη δύση της εργασιακής τους ηλικίας δεν επέτρεψαν να συνταξιοδοτηθούν και τώρα μας παρουσιάζουν αυτό που έκαναν ως ...φάρμακο για την ανεργία.

Πίσω, όμως, από τέτοιου είδους δηλώσεις κρύβονται χειρότερες προβλέψεις. Γιατί, βέβαια, αν η κυβέρνηση αναζητά μοντέλα κοροϊδίας των ανέργων σημαίνει ότι μπροστά της «βλέπει» και άλλες απολύσεις και άλλα κλεισίματα εργοστασιακών μονάδων.

Και βέβαια για να το λένε αυτοί κάτι θα ξέρουν. Βλέπετε, η δική τους πολιτική είναι που οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Μερικές φορές μάλιστα όχι απλά οδηγεί αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ολοένα και πιο πολλοί εργοδότες να «παίζουν» με τις δουλιές του κόσμου και μάλιστα ...επιδοτούμενοι.

Οσο για τη στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ σε αυτά τα θέματα, δεν αντέχει σε πολλή κριτική. Αυτοί ήταν που ...έβγαζαν αφρούς στη Βουλή όταν είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο πρόωρης συνταξιοδότησης ανέργων και ζητούσαν «ενεργητικές πολιτικές» επιδότησης. Δηλαδή, επιδότηση των εργοδοτών.

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ αλλά είχε το θράσος η αξιωματική αντιπολίτευση να βγάλει χτες και ανακοίνωση για τη ΛΑΡΚΟ ζητώντας την εξυγίανσή της και όχι την εκποίησή της.

Λες και δε γνωρίζουμε σε αυτή τη χώρα ποιος οδήγησε και με ποιες πολιτικές επιλογές αυτού του είδους τις επιχειρήσεις εδώ που βρίσκονται τώρα.

Ομως, στο όνομα του να ...υποδυθούν την αντιπολίτευση δε διστάζουν να επικρίνουν την κυβέρνηση ακόμη και όταν ολοκληρώνει αυτά που εκείνοι ξεκίνησαν.



Γρηγοριάδης Κώστας