Προσκύνημα στη Μεσούντα
Παρασκευή 7 Ιούλη 2000

Οι ανάπηροι αντιστασιακοί προσκυνητές, πραγματοποίησαν πικετοφορία ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη και τις επεμβάσεις
Εκδρομή - προσκύνημα πραγματοποίησαν, τέλος Ιούνη, η ΠΕΣΑΘΕΑ με δύο πούλμαν με τα οποία επισκέφθηκαν, μετά το Ρίο-Αντίρριο και το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία όπου και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Στη συνέχεια οι εκδρομείς επισκέφθηκαν το Ακτιο, που έχει μετατραπεί σε βάση του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά. Εκεί έγινε πικετοφορία με την παρουσία όλων των αναπήρων αγωνιστών. Πικετοφορία σιωπηρή και ειρηνική που, όμως, ξάφνιασε την τοπική Αστυνομία αλλά και τους κατοίκους της πόλης.

Οι προσκυνητές, αφού πέρασαν από την Αρτα, έφτασαν στην Πρέβεζα όπου και διανυκτέρευσαν. Την Κυριακή το πρωί αναχώρησαν για το χωριό ΜΕΣΟΥΝΤΑ, όπου και εψάλη τρισάγιο στη μνήμη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΠΕΣΑΘΕΑ, Τσαγκάρης Γιάννης. Στεφάνια κατέθεσαν η ΠΕΣΑΘΕΑ και η Ομοσπονδία ΠΟΣΑΘΕΑ.

* Η ΠΕΣΑΘΕΑ προσφέρει 20.000 δραχμές στο «Ριζοσπάστη», στη μνήμη της Αρσινόης Ανδριανάκη Αντιπροέδρου της ΠΕΣΑΘΕΑ.