ΑΕΚ
«Παπαγαλία» Τουμπάκοβιτς
Τετάρτη 10 Νοέμβρη 1999

Τουμπάκοβιτς, για μια ακόμα φορά, σε ρόλο... κυβερνητικού εκπροσώπου. «Εξόρισε» τη σκληρή πραγματικότητα και τους σκοπέλους που αυτή προκαλεί, στηριζόμενος στη θεωρία. Σαν... χαλασμένο κασετόφωνο «ξανάπαιξε» προγραμματικές δηλώσεις που αφορούν το ποθητό και το απροσδιόριστο μέλλον.

Την ώρα που η ΑΕΚ βρίσκεται 7-8 βαθμούς από την κορυφή, και θυμίζει ομάδα αλάνας, ο ίδιος ο κόουτς δηλώνει: «Η σεζόν έχει δρόμο ακόμα. Μένουν 28 αγώνες, πολλά μπορούν να συμβούν. Μην είστε βιαστικοί». Πάντως οι «βιαστικοί» μετρούν ήδη τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και ως τώρα ένα συνονθύλευμα 11 ποδοσφαιριστών, κόντρα σε παλιότερες δηλώσεις του ότι «θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Ο Σέρβος τεχνικός παραδέχτηκε πως η ομάδα «δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε, ψάχνει τον εαυτό της». Υποστήριξε ότι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και για πολλοστή φορά ζήτησε πίστωση χρόνου, με σκοπό να κάνει την ΑΕΚ: «Μια νέα ομάδα, φιλόδοξη, με διάρκεια. Που θα ξεχωρίσει με τον τρόπο παιχνιδιού της και μ' επιτυχίες στην Ευρώπη». Μόνο που οι υποχρεώσεις δεν περιμένουν... Ισως λοιπόν θα ήταν πιο έντιμο να ξεκαθαρίσουν οι υπεύθυνοι ότι το βάρος πέφτει στο «χτίσιμο» της ομάδας και αν αυτό συνδυαστεί μ' αποτελέσματα καλώς.

Επισήμανε πως κάποιοι παίχτες δεν έχουν την υποδομή ν' αντέξουν τη σκληρή δουλιά αλλά πρέπει να προσαρμοστούν και συμπλήρωσε πως αν μείωνε τώρα την έντασή της και μετά την αύξανε θα υπήρχαν περισσότερα προβλήματα. Για το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» ανέφερε: «Δε φοβάμαι κανένα παιχνίδι ή αντίπαλο. Οι παίχτες του Ολυμπιακού παίζουν χρόνια μαζί. Πρόκειται για έμπειρη ομάδα. Εχουμε προβλήματα από την αρχή της σεζόν, αλλά παίζουμε στην έδρα μας. Θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη». Ακόμα ο Τουμπάκοβιτς παραδέχτηκε ότι το Γενάρη θα γίνουν αλλαγές στο έμψυχο υλικό, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Αρκέστηκε να πει «ξέρουμε τους παίχτες που πρέπει να 'ρθουν, είμαστε κοντά».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ