ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Πικετοφορία αλληλεγγύης
Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006

«Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές». «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Με τα συνθήματα αυτά μέλη της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης» ένωσαν τη φωνή τους με τους λαούς που διαμαρτύρονται ενάντια στον πόλεμο στο Λίβανο. Με αναμμένες δάδες και τις ανακοινώσεις της παράταξης στο χέρι έκαναν πορεία στους δρόμους της Ηλιούπολης και κάλεσαν τους κατοίκους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Παράλληλα, κατήγγειλαν την αδιαφορία της μεγάλης πλειοψηφίας των εκλεγμένων και υποψήφιων δημάρχων, νομαρχών και συμβούλων, καθώς δεν καλούν το λαό σε κινητοποιήσεις τη στιγμή που και οι ίδιοι έχουν χρέος να συμπαρασταθούν στους δοκιμαζόμενους λαούς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης», Λευτέρης Μακρυκώστας, δήλωσε στον «Ρ» με αφορμή τη συγκέντρωση: «Το πρώτο μας καθήκον είναι η ειρήνη και η ζωή, γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή που έγινε η εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο και στην Παλαιστίνη, η παράταξή μας βγήκε στους δρόμους και κάλεσε το λαό να εκφράσει ενεργά την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστές».