ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Επικίνδυνη έξοδος για Ολυμπιακό - ΑΕΚ

Δοκιμάζονται εκτός έδρας σε Νέα Σμύρνη και «Παγκρήτιο»

Κυριακή 27 Αυγούστου 2006

Eurokinissi

Γερή αναμέτρηση θα γίνει στο «Αλκαζάρ» μεταξύ Λάρισας - Ατρόμητου
Στη Νέα Σμύρνη θα γίνει για τη σημερινή μέρα το κυριότερο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, που ξεκίνησε χτες με την αναμέτρηση δυο αγώνων. Εκεί ο Νέος Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Γερμανός Ενβαν Λίνεν, δηλώνει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Είναι χρόνια η κορυφαία ομάδα της χώρας και μεις πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Στην πρεμιέρα πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα στον Ηρακλή και νομίζω ότι και με τη βοήθεια του κόσμου μας θα πάμε καλά». Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής των Πειραιωτών, Τροντ Σόλιντ, που έχει αμφίβολη τη συμμετοχή του Νέρι Καστίγιο, υποστηρίζει: «Θέλουμε μετά τη νίκη στην πρεμιέρα να ζευγαρώσουμε τις επιτυχίες μας. Γνωρίζουμε ότι ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να παίξει δυνατά, ώστε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι από τη δική μας απόδοση θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα».

Στο «Παγκρήτιο» θα έχουμε την επικίνδυνη έξοδο της ΑΕΚ, κόντρα στον ΟΦΗ. Η Ενωση, που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σκόνταψε στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ, θέλει πάση θυσία τη νίκη, για να ανεβάσει το ηθικό της. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Λορέντσο Σέρα Φερέρ, θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Σορεντίνο. Αναφερόμενος στο ματς του Ηρακλείου ο Ισπανός είπε μεταξύ άλλων: «Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα και πρέπει να φτάσουμε γρήγορα στο γκολ, ώστε να διώξουμε το άγχος. Είμαστε καλύτεροι, όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Eurokinissi

Εξοδος κινδύνου για Ολυμπιακό και ΑΕΚ
Στο στρατόπεδο του ΟΦΗ το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γερμανός τεχνικός, Ράνερ Μάουερ, είναι αυτό στην επίθεση, αφού μετά τον τραυματισμό του Ντρούλιτς στο Περιστέρι, μόνο ο Οφορίκουε είναι στη γραμμή κρούσης. «Εχουμε πρόβλημα στην επίθεση και πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε έναν ακόμη επιθετικό. Το ματς με την ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολο, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε ο Μάουερ.

Σημαντικό παιχνίδι θα έχουμε και στο «Αλκαζάρ», όπου η Λάρισα θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο. Και οι δυό ομάδες ξεκίνησαν με ισοπαλία το νέο πρωτάθλημα και θα επιζητήσουν το πρώτο τους «τρίποντο».

Ο κόουτς της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, δηλώνει: «Παίζουν δυο ισάξιες και φιλόδοξες ομάδες. Εμείς, μετά την απώλεια δυο βαθμών στην πρεμιέρα, θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο μας τη χαρά της νίκης. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής του «αστεριού», Γιώργος Παράσχος: «Και οι δυο μονομάχοι αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο θα δει καλό θέαμα».

Στην Ξάνθη η Σκόντα θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη απέναντι στον Εργοτέλη. Ο Γιάννης Μαντζουράκης είναι πεπεισμένος ότι αυτό θα γίνει: «Στο "Καραϊσκάκη" χάσαμε από τον Ολυμπιακό στις λεπτομέρειες. Νομίζω ότι στο ματς με τους Κρητικούς θα είμαστε εμείς αυτοί που θα γελάσουμε τελευταίοι. Τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και αυτό θα φανεί στο γήπεδο». Ο Νίκος Καραγεωργίου από τη μεριά του είπε: «Η Ξάνθη αναμφίβολα είναι το φαβορί, αλλά αυτό πρέπει να το δείξει στο γήπεδο. Θα παίξουμε δίχως άγχος και ό,τι βγει».

Τέλος, η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση του Χαριλάου, όπου ο Αρης θα αντιμετωπίσει την Κέρκυρα. Ο προπονητής των γηπεδούχων, Γκιγιέρμο Ογιος, επισημαίνει: «Μετά την ισοπαλία στο "Αλκαζάρ" οφείλουμε στους φιλάθλους μας την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί σωστά και θα φτάσουμε στην επικράτηση». Στους Φαίακες, ο Μπάμπης Τεννές δηλώνει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Αρης στην έδρα του είναι πολύ ισχυρός. Εμείς θα παίξουμε ελεύθερα και πιστεύω και με τη βοήθεια της τύχης να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Eurokinissi

Την Κέρκυρα θα υποδεχτεί στο Χαριλάου ο Αρης
Ας δούμε όμως αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής: 19:00 Καλαμαριά - Αιγάλεω, Λάρισα - Ατρόμητος, Ξάνθη - Εργοτέλης, Αρης - Κέρκυρα (ΝΕΤ), ΟΦΗ - ΑΕΚ («Supersport»), 21:00 Πανιώνιος - Ολυμπιακός («Supersport»).