Από Αύγουστο... θεατρικός χειμώνας
Κυριακή 27 Αυγούστου 2006

«Εφτά λογικές απαντήσεις»
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που δειλά - δειλά, βήμα - βήμα αρχίζουν οι προετοιμασίες για τον ερχόμενο θεατρικό χειμώνα. Οι περισσότεροι θίασοι έχουν κλείσει, τα έργα έχουν ήδη επιλεγεί, οι συνεργάτες ο καθένας από τη σκοπιά του προετοιμάζεται. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη αρχίζουν και οι πρόβες. Σήμερα, παρουσιάζουμε τα έργα και τους συντελεστές όσων θεάτρων έχουν ήδη ανακοινώσει το ρεπερτόριό τους και έπονται βέβαια και άλλοι.

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»
Στη Νέα Σκηνή θα παρουσιαστεί το έργο του Ντέιβιντ Χάροουερ «Μαυροπούλι», που είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του 31χρονου Αμερικανού ναύτη Τόμπι Στουντμπέκερ ο οποίος ερωτεύτηκε στο Ιντερνετ ένα δωδεκάχρονο κορίτσι από το Μάντσεστερ, χωρίς φυσικά να γνωρίζει την ηλικία του. Το έργο θα ανέβει σε μετάφραση Λευτέρη Γιοβανίδη, σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου, σκηνικά - κοστούμια Μαγιού Τρικεριώτη, μουσική Κώστα Ανδρέου και φωτισμούς Μελίνας Μάσχα. Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη. Στο ρόλο του νεαρού κοριτσιού η Φαίδρα Χατζηκωνσταντή.

«Ντα»
Ο Εντουαρντ Αλμπι παγίδευσε τέσσερα αγρίμια μέσα στο κλουβί. Τέσσερα πρόσωπα μέσα σ' ένα σαλόνι θα ζήσουν την πιο παράξενη, την πιο φυσική, την πιο κωμική, την πιο τραγική, την πιο σκληρή και συγχρόνως την πιο τρυφερή νύχτα της ζωής τους. Ηρωες του έργου, ο Τζορτζ (Γιώργος Νινιός), που είναι καθηγητής της Ιστορίας και παντρεμένος πάνω από είκοσι χρόνια με την Μάρθα (Αννα Βαγενά), κόρη του «Μεγάλου Αφεντικού» και Προέδρου του Πανεπιστημίου, ο Νικ (Γιώργος Χρυσοστόμου) νεαρός και αυτός καθηγητής, νεοδιορισμένος στο Πανεπιστήμιο και η γυναίκα του Χάνι (Γιασεμί Κηλαηδόνη). Ο Αλμπι κατασκεύασε μια βόμβα, τη ρύθμισε και την πυροδότησε με ανελέητο τρόπο. Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου, φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα.

Πρωτοπαρουσιαζόμενα
Νέες θεατρικές εστίες
Κωμωδία - μιούζικαλ

Σ.Α.