Τα εξομολογητικά...
Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΓΙΑΤΙ είχαμε ανησυχήσει! Δεν υπάρχει καμία κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και την Εκκλησία, για το αν θα γίνεται εξομολόγηση στα σχολεία. Εβγαλε και σχετική ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος...

Βλέπετε, αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης. Το αν οι μαθητές θα μπορούν να εξομολογούνται μέσα στο χώρο του σχολείου. Ολα τα άλλα τα έχουμε επιλύσει.

Με δεδομένο, πάντως, ότι για μια ακόμη φορά η σχολική χρόνια ξεκινάει με χιλιάδες κενά σε θέσεις καθηγητών και δασκάλων, ότι παραμένουν τα τεράστια προβλήματα υποδομών και το ότι όσοι αποφοιτήσουν από το λύκειο θα βρεθούν στη «χώρα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας», μάλλον είναι αναγκαία μια εξομολόγηση.

Μόνον αυτοί οι οποίοι οφείλουν να εξομολογηθούν δεν είναι οι μαθητές. Είναι αυτοί που παίρνουν πολιτικές αποφάσεις για την Παιδεία. Και δεν πρέπει να το κάνουν κρυφά σε παπάδες, αλλά φανερά στον ελληνικό λαό.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ θράσος τους; Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να αντιπαρατίθενται δημόσια για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ και για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απίστευτο...

Και των δυο οι κυβερνήσεις, επί δεκαετίες τώρα, κάνουν συνεχώς το ίδιο πράγμα: Κρατούν ομήρους συμβασιούχους για να αρπάξουν την ψήφο τους και κατευθύνουν την κρατική και κοινοτική χρηματοδότηση στους δικούς τους δήμους για εκλογικά οφέλη.

Κι όμως, ενώ πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές, κατηγορούν ο ένας τον άλλο για τις πρακτικές που αμφότεροι εξάσκησαν και σε αγαστή συνεργία έχουν τελειοποιήσει.

Δεν ξέρουμε, αν έχουν την αυταπάτη ότι κάποιος τους πιστεύει. Αν την έχουν όμως, μάλλον θεωρούν ανόητους τους ψηφοφόρους δημότες. Που ξέρουν πολύ καλά και τι γίνεται και ποιος φταίει.



Γρηγοριάδης Κώστας