ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
Εκλογική μάχη με επίκεντρο τα λαϊκά προβλήματα

Σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ Δ. Μόσχου και του - υποτίθεται - «ανεξάρτητου» υποψήφιου Στ. Λογοθέτη, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική και κάλεσε το λαό της Κοκκινιάς να τους γυρίσει την πλάτη

Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006

Ο Στέλιος Μπενετάτος

Η αγανάκτηση του κόσμου για την ένταση της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής «έβγαινε» έντονα στις συζητήσεις που είχαν με τον κόσμο, στελέχη και φίλοι της Δημοκρατικής Ενότητας και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στην περιοδεία που πραγματοποίησαν προχτές το βράδυ σε γειτονιές και καταστήματα στη Νεάπολη της Νίκαιας.

Ο Δήμαρχος της πόλης Στέλιος Μπενετάτος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Ενότητας, ανέφερε ότι «η μάχη των τοπικών εκλογών πρέπει να δοθεί με πολιτικό περιεχόμενο, βάζοντας στο επίκεντρο τα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Ολοι πρέπει να πάμε στην κάλπη αγωνιστικά και ανυπότακτα, βγάζοντας ακόμα πιο ενισχυμένη τη "Δημοκρατική Ενότητα" να συνεχίσει με αγώνες το έργο και τη δράση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων στην πόλη μας, και τη ΝΑΣ για να μπει ακόμα μεγαλύτερος φραγμός στην αντιλαϊκή ρότα που λαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σχετικά με τις εκδηλώσεις που έγιναν στη Νίκαια για να παρουσιαστούν τα ψηφοδέλτια της υποψήφιας Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Δ. Μόσχου και του - υποτίθεται - «ανεξάρτητου» υποψήφιου Δημάρχου Στ. Λογοθέτη, ο Δήμαρχος της Νίκαιας ανέφερε: «Αν κάποιος δεν προλάβαινε να παραβρεθεί και στις δύο συγκεντρώσεις, απλά του αρκούσε η συμμετοχή στη μία από τις δύο. Θα άκουγε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Δε θα άκουγε τίποτα βέβαια για τα οξυμένα προβλήματα της σύγχρονης λαϊκής οικογένειας, για την ακρίβεια, για την καθήλωση των μισθών, για τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού».

«Κανείς από τους δύο τους» - πρόσθεσε - «δεν έκανε λόγο για άρνηση τοπικής φορολογίας, για άρνηση Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, για το νέο Κώδικα των Δήμων που γίνεται ακόμα πιο αντιδραστικός, για το πλήρες "πέρασμα" της Παιδείας στους Δήμους που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα της και μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στους γονείς».

Και σχολίασε αναλυτικά: «Ολα αυτά δεν τόλμησαν να τα "αγγίξουν" ούτε η κ. Μόσχου, ούτε ο κ. Λογοθέτης, αφού πιστά υπηρετούν και οραματίζονται την πολιτική που οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα του λαού και της πόλης. Με πολύ "φτιασιδωμένα λόγια", μίλησαν όπως ξέρουν, ως μάνατζερ και όχι ως υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα σταθούν δίπλα στα λαϊκά προβλήματα.

Προσπάθησαν, για άλλη μια φορά, να εξαπατήσουν το λαό και τη νεολαία της πόλης με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η κα Μόσχου η επίσημη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ είχε ομιλητή της τον κ. Πολυζωγόπουλο, τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ που συμφώνησε με τους βιομηχάνους για την ...τεράστια αύξηση των 77 λεπτών στους μισθούς μας και παρουσίασε με βεγγαλικά τους TV persons του ψηφοδελτίου της. Ο κ. Λογοθέτης ο "Δούρειος Ιππος" του ΠΑΣΟΚ με κινηματογραφική μαεστρία παρουσίασε γραφικά πώς θα γίνει η Νίκαια σε 4 χρόνια, όταν ο Δήμος θα παραδοθεί στους μεγαλοεργολάβους που υπηρετεί.

Εμείς, ως Δημοκρατική Ενότητα, τόνισε ο Στ. Μπενετάτος, καλούμε το λαό της Κοκκινιάς για άλλη μια φορά να γυρίσει την πλάτη σ' αυτούς που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην πόλη μας.

Η κ. Μόσχου ξέχασε να αναφερθεί ότι ήταν "το πρώτο βιολί" στην αντιλαϊκή πολιτική της κακοδιαχείρισης της 8ετίας Τράπαλη, και μάλλον ξέχασε ολοκληρωμένα να αναφέρει ότι είναι προσωπική επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που εξαγγέλλει ανασφάλιστη εργασία για τους νέους.

Αντίστοιχα, ο κ. Λογοθέτης ξέχασε επιμελώς να αναφέρει "τις ημέρες και τα έργα του στον Πειραιά", όταν ζητούσε να καταδικαστούν οι μαθητές που αγωνίζονταν, όταν έστελνε εισαγγελείς και ΜΑΤ στους εργαζόμενους του Δήμου, όταν εκτόξευε στα ύψη τα δημοτικά τέλη και τα τέλη των Παιδικών Σταθμών, όταν πρωτοστατούσε στην ίδρυση Δημοτικών Επιχειρήσεων που ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί τους Δήμους.

Ο λαός της Κοκκινιάς έχει εμπειρία χρόνων τι σημαίνει αγωνιστική δημοτική αρχή, δημοτική αρχή καθημερινός συμπαραστάτης στους λαϊκούς αγώνες και γι' αυτό η Δημοκρατική Ενότητα ακόμα πιο αποφασιστικά συνεχίζει με αγώνες να διεκδικεί ό,τι ανήκει στο λαό και στην πόλη. Εμείς πάμε στην κάλπη με αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα και όχι με υποσχέσεις», κατέληξε ο Στ. Μπενετάτος.