ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Την Κυριακή στο ΣΕΦ η εκδήλωση αλληλεγγύης

Κάλεσμα απ' τα ταξικά συνδικάτα στους εργαζόμενους να εκφράσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης

Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006

Από πρόσφατη διαδήλωση εργαζομένων της Αθήνας με σκοπό την έκφραση συμπαράστασης στους λαούς της Μέσης Ανατολής
Σε πανεργατικό ραντεβού αναδεικνύεται η μεγάλη εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, που διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), την ερχόμενη Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς το ένα μετά το άλλο τα ταξικά συνδικάτα απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής. Η εκδήλωση θα γίνει αμέσως μετά τη Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιείται επίσης με πρωτοβουλία της ΠΣΟ, στην Αθήνα (ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν»), με στόχο να ενισχυθεί ο αγωνιστικός συντονισμός της εργατικής τάξης σε διεθνές επίπεδο.

«Ολοι την Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλισμό, να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που αντιστέκονται», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει το Σωματείο Γυμναστών-Προπονητών, ενώ το Σωματείο Χαρτεργατών υπογραμμίζει: «Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας και του κόσμου, συμπαραστεκόμενοι στο λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-Ισραήλ-ΕΕ στην περιοχή». «Διατρανώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας... Αποκαλύπτουμε τις τεράστιες ευθύνες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ που στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή», εξηγεί το ΠΑΜΕ Υγειονομικών και το Συνδικάτο Επισιτισμού συμπληρώνει: «Η εργατιά βροντοφωνάζει, ένας είναι ο εχθρός! Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος». «Η αντίσταση του λαού του Λιβάνου και της Παλαιστίνης έχει ανάγκη την ακόμα παραπέρα ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης των εργαζομένων», σημειώνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν ακόμα η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην εταιρεία «Αφοί Κωνσταντακάτου», το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρόφιμα-Ποτά, η Ενωση Λογιστών, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων. Ενόψει της εκδήλωσης της Κυριακής, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ θα κάνει περιοδεία στο «Αττικα» σήμερα, στις 3 μ.μ.

Πλατιά συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη

Σημαντικό ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης καθώς πλατιά θα είναι η εκπροσώπηση των εργαζομένων της Μέσης Ανατολής. Μεταξύ άλλων θα πάρουν μέρος η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Συρίας, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης, οι δύο Γενικές Συνομοσπονδίες Εργατών από το Λίβανο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Ιράν, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Κουβέιτ. Επίσης, θα συμμετάσχουν συνδικάτα από Πορτογαλία, Γαλλία, Τουρκία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστρία και αλλού.