ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ακόμα πιο επιθετικοί οι τραπεζίτες

Ζητάνε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, πατώντας και στις αλλεπάλληλες «εκπτώσεις» της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ

Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων
Στην προκλητική απαίτησή τους για απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας εμμένουν οι τραπεζίτες, την οποία έθεσαν και στη χτεσινή τρίτη συνάντηση με την ΟΤΟΕ για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης. Παράλληλα, προτείνουν αυξήσεις - ψίχουλα, ενώ η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ συνεχίζει τις εκπτώσεις ακόμα και από τα δικά της αρχικά οικονομικά αιτήματα, αβαντάροντας παράλληλα το σχέδιο χτυπήματος του ωραρίου, θέτοντας αίτημα για νομιμοποίηση των παράνομων ειδικών ωραρίων!

Εξω από το χώρο της συνάντησης, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς των τραπεζιτών, αλλά και στη μειοδοσία, στην οποία έχει επιδοθεί η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου.

Στην προηγούμενη συνάντηση, οι τραπεζίτες απαίτησαν το 20% των καταστημάτων (περίπου 700 - 800) να λειτουργούν με πλήρως απελευθερωμένο ωράριο, ενώ χτες προχώρησαν ακόμα παραπέρα, μιλώντας για ελεύθερη ρύθμιση των ωραρίων ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τράπεζας! Ακόμα, απαιτούν την κατάτμηση των αδειών που ενισχύει το διευθυντικό δικαίωμα και τη δυνατότητα να μετακυλίουν το ωράριο κατά μία ώρα στις κεντρικές υπηρεσίες. Ενώ πρότειναν και πάλι αυξήσεις - ψίχουλα, 3,5%. Από τη μεριά της η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, κατά τα πρότυπα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ενώ αρχικά διεκδικούσε αυξήσεις 10% κατέβασε το ποσοστό στο 8% και χτες πρότεινε διετή σύμβαση με αυξήσεις που κυμαίνονται στο 6% ανά έτος. Ενώ θέτει θέμα νομιμοποίησης των παράνομων ειδικών ωραρίων, στρώνοντας το δρόμο για το παραπέρα χτύπημα του ωραρίου εργασίας. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη.