ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κάλεσμα για αγώνες με ταξικό προσανατολισμό

Ξεκινά αύριο η πενθήμερη απεργία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006

Στους δρόμους βγαίνουν από αύριο Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που πραγματοποιούν πενθήμερη απεργία από τις 18 μέχρι τις 22 Σεπτέμβρη και οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για να πάρει η απεργία χαρακτηριστικά σύγκρουσης με το σύνολο της πολιτικής που ιδιωτικοποιεί την Παιδεία, υποβαθμίζει την παρεχόμενη μόρφωση, υψώνει νέους φραγμούς στην κατάκτησή της για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Σε μία περίοδο που η Παιδεία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, οι οποίες με ακόμα μεγαλύτερη ένταση προωθούνται, με τον εκπαιδευτικό να μετατρέπεται σε ιμάντα όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, το ΠΑΜΕ καλεί τον κάθε εκπαιδευτικό να κάνει δική του υπόθεση την απεργία, να δώσει προοπτική στην πάλη υποστηρίζοντας το πλαίσιο αιτημάτων που συγκρούεται στην πράξη με την αντιλαϊκή πολιτική, να στείλει στο περιθώριο τις συμβιβασμένες ηγεσίες. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν αύριο, Δευτέρα, στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή. Για την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη, μέρα πραγματοποίησης πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, η ΤΑΔΗΣΥ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Το πλαίσιο πάλης

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις στηρίζοντας το πλαίσιο αιτημάτων που στρέφεται ενάντια στον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής και στους υποστηρικτές της και να παλέψουν για: