Με τραγούδια και συνθήματα ζωντάνεψαν τα όνειρά μας!
Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006

«Ετούτα τα παιδιά έρχονται από πολύ μακριά, τραβούν πολύ μακριά»... και για άλλη μια χρονιά επιβεβαίωσαν τον ποιητή της Ρωμιοσύνης.

Εκλεισε κιόλας τα 32 του χρόνια το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και κορυφώθηκε και φέτος σε μια μεγάλη νεανική γιορτή, από την περασμένη Τετάρτη έως και το Σάββατο 16 του Σεπτέμβρη. Για τέσσερις μέρες ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια μετατράπηκε σε πολιτεία του Φεστιβάλ. Για τέσσερις μέρες εξέπεμπε κάλεσμα σε «Ανυπόταχτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή»!

Και τι δεν είχε αυτή η νεανική πολύχρωμη πολιτεία! Μουσικές, θέατρο, συζητήσεις, παιχνίδια, χορό, εκθέσεις, αφιερώματα... Γεμάτο το πρόγραμμα, γεμάτος κι ο χώρος από έμπνευση κι οργή, από μεράκι κι αγωνίες, από όνειρα και συνθήματα - αιτήματα. Ολα βγαλμένα από τη ζωή της νέας γενιάς, από τους αγώνες, τα προβλήματα, τις ανάγκες, την καθημερινότητά της.

Οι σελίδες του «Ρ» στάθηκαν λίγες μέχρι τώρα για να περιγράψουν τον πλούτο και την ομορφιά αυτής της γιορτής. Σήμερα, συνεχίζουμε την παρουσίαση «στιγμών» του Φεστιβάλ, που κορυφώθηκε το Σάββατο με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμη Γκιώνη. Θυμίζουμε ότι οι ομιλίες δημοσιεύτηκαν στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».