«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ»
«Δέσμευση αγώνα και διεκδίκησης»

Μεγάλη συγκέντρωση με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Δαμιανό Παπαδόπουλο

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Δαμιανός Παπαδόπουλος
Η δυναμική της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» με υποψήφιο δήμαρχο το Δαμιανό Παπαδόπουλο, αναδείχτηκε μέσα από τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στον πεζόδρομο της πόλης.

Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, νέοι, συσπειρώνονται στην «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» που με επικεφαλής τον Δαμιανό Παπαδόπουλο, συνεχίζει σταθερά στην πορεία αγώνα και διεκδίκησης για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του λαού της πόλης. Αναγνωρίζουν τη συνέπεια λόγων και έργων της παράταξης, το σταθερό προσανατολισμό σύγκρουσης με την πολιτική που εκποιεί τη δημόσια και δημοτική περιουσία, την πολιτική της ανταποδοτικής λειτουργίας των υπηρεσιών, την πολιτική που ορθώνει φραγμούς στο δικαίωμα των νέων στη μόρφωση και τη δουλιά.

Σ' αυτά τα προβλήματα αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Δαμιανός Παπαδόπουλος στη σύντομη ομιλία του, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στο πρόβλημα της σχολικής στέγης, καθώς και της υψηλής ανεργίας των νέων στην Καλαμαριά. «Δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά από φτωχότερα στρώματα και οι διαχωρισμοί αυτοί γίνονται όλο και εντονότεροι - υπογράμμισε - ενώ οι άνεργοι νέοι για να εξασφαλίσουν έστω και τις κακοπληρωμένες θέσεις, τις συμβάσεις λίγων μηνών θα πρέπει να υποστούν τους γνωστούς ψηφοθηρικούς εξαναγκασμούς».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης με τη ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία κάλεσε το λαό της Καλαμαριάς να στηρίξει στις δημοτικές εκλογές τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας. Οπως είπε, ο λαός της Καλαμαριάς, μπορεί να κάνει το βήμα της αντεπίθεσης στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά του.