ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Ολοι οι αριστεροί να σταθούν στο ύψος τους, όλοι με τη ΝΑΣ»

Στο Νομισματοκοπείο περιόδευσε, χτες το πρωί, ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά

Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006

Να μην εγκλωβιστούν στα γρανάζια του δικομματισμού κάλεσε τους εργαζόμενους ο Γ. Μαυρίκος
Στην ευθύνη όλων των ψηφοφόρων και κύρια στο καθήκον των αριστερών αγωνιστών, μπροστά στις εκλογές, στάθηκε ιδιαίτερα - μιλώντας σήμερα το πρωί σε εργαζόμενους στο Νομισματοκοπείο - ο υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΑΣ Γιώργος Μαυρίκος.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε, ότι «σήμερα, 30 περίπου χρόνια μετά τη μεταπολίτευση και 15 χρόνια μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ο κάθε αριστερός έχει καθήκον να σταθεί στο ύψος του. Ολοι οι αριστεροί και όσοι αισθάνονται αριστεροί έχουν μία και μόνη επιλογή στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία. Ο αριστερός ψηφοφόρος σαν απαιτητικός άνθρωπος θέλει συνέπεια, σταθερότητα, περηφάνια απέναντι στους ιμπεριαλιστές, ανυπακοή απέναντι στις ντιρεκτίβες της ΕΕ. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα διαθέτει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, γιατί το εγγυώνται οι πολιτικές δυνάμεις που τη συγκροτούν.

Γιατί ένας αριστερός να στηρίξει τα δεκανίκια της σοσιαλδημοκρατίας; Γιατί να εγκλωβιστεί στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ και στην κυρία Γεννηματά; Γιατί να δώσει την ευκαιρία στον υποψήφιο του ΣΥΝ να παζαρέψει την ψήφο του με την πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ; Κάποιοι αριστεροί, ίσως έχουν για μας κριτικές ή παρατηρήσεις. Δικαίωμά τους. Ας έρθουν να συζητήσουμε, να κουβεντιάσουμε ανοιχτά. Και σε τελευταία ανάλυση έχουν τη δυνατότητα εκείνοι που κάνουν κριτική να δώσουν κριτική ψήφο στήριξης στη ΝΑΣ και στους αγωνιστικούς δημοτικούς και νομαρχιακούς συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα».

Απευθυνόμενος ευρύτερα στους εργαζόμενους, τους κάλεσε «να μην εγκλωβιστούν στα γρανάζια του δικομματισμού» και παράλληλα υπογράμμισε ότι η ΝΑΣ και οι αγωνιστικοί συνδυασμοί στους δήμους «είναι εξαρτημένοι και δεσμευμένοι απ' τη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων» και πως η ισχυροποίησή τους θα σημαίνει «ισχυροποίηση των αγώνων απ' το ίδιο το βράδυ των εκλογών».

Ο Γ. Μαυρίκος κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν υπόψη τους και «τους υποψηφίους αλλά και τα κόμματα που τους στηρίζουν» και να έχουν στο νου τους την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που βιώνουν καθημερινά. Αναφέρθηκε στα λεγόμενα αυτοδιοικητικά κριτήρια και επισήμανε: «Παρ' όλο που τώρα σας καλούν να ψηφίσετε μόνο για τον καθαρό δρόμο και αυτοί ξέρουν πως αυτές οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα και θα έχουν πολιτικά αποτελέσματα». Επίσης, στάθηκε στους λεγόμενους «ανεξάρτητους» υποψηφίους και υπογράμμισε πως «βάζουν την ιδιοτέλειά τους και την προσωπική τους ανάδειξη πάνω απ' όλα», ενώ πρόσθεσε πως, στην ουσία, δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι.