Εμπορικότητα και ποιότητα!
Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου», με τον Θ. Βέγγο και τη Δ. Μπεμπεδέλη
Αποφασισμένος να «ξαποστάσει» προς το παρόν από τα ριάλιτι σόου είναι φέτος ο ΑΝΤΕΝΝΑ. Οπως είπε η υπεύθυνη προγράμματος του σταθμού Α. Μαραγκουδάκη, κατά τη χτεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤΕΝΝΑ, είναι το «πρώτο κανάλι που έφερε τα ριάλιτι» και φέτος για «λίγο» θα «ξεπεράσουμε αυτό το είδος».

Σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον ισχυρού ανταγωνισμού και προσπάθειας να ανεβαίνουν οι δείκτες της AGB, ο ΑΝΤΕΝΝΑ χτες επιχείρησε να δώσει το στίγμα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Μια ακόμη σεζόν που όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί αφού στην ουσία ενδιαφέρονται για την εμπορικότητα, μιλούν και για.. ποιότητα.

Η φιλοσοφία του σταθμού, είπε η Α. Μαραγκουδάκη, είναι να αγκαλιάσει ο ΑΝΤΕΝΝΑ όλες τις κατηγορίες του κοινού και να ισορροπήσει ανάμεσα στην εμπορικότητα και την ποιότητα. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού, Γιάννης Μιχελάκης, αναφέρθηκε στους στόχους του σταθμού που είναι ο συνδυασμός της εμπορικότητας με την ποιότητα.

Μαραθώνιο χαρακτήρισε τις ειδήσεις ο ίδιος, λέγοντας ότι η ενημέρωση δεν είναι «εμπορεύσιμο είδος». Μίλησε - ως είθισται - για έγκυρη και αμερόληπτη ενημέρωση ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές για τα δελτία ειδήσεων άλλων σταθμών. Δεν είναι δυνατόν ανέφερε, να έχουμε ως είδηση μόνο ένα θέμα και συζητήσεις. Το βάρος θα ριχθεί όχι μόνο στα πολιτικά θέματα αλλά και στην ανάδειξη, όπως είπε, των κοινωνικών προβλημάτων. Δεν απέκλεισε αλλαγές που μπορούν να γίνουν στα δελτία ειδήσεων, λέγοντας ότι και βελτιώσεις μπορούν να γίνουν αλλά και πως πολλές φορές δεν αποφεύγονται και τα λάθη. Για το πολυσυζητημένο πλέον θέμα της συνύπαρξης της Ελλης Στάη με τον Ν. Ευαγγελάτο, είπε ότι είναι ένα «πετυχημένο» δίδυμο. Στη χτεσινή παρουσίαση, παρόντες ήταν όλοι οι συντελεστές του προγράμματος του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Μεταξύ των νέων σειρών που θα μεταδοθούν από το σταθμό, είναι η κωμωδία «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λαπατά, σενάριο Κάκιας Ιγερινού και με πρωταγωνιστές τον Θανάση Βέγγο και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Η σκηνοθεσία της κωμωδίας «Τύχη βουνό», είναι του Δημήτρη Αρβανίτη και παίζουν οι Παύλος Κοντογιαννίδης, Κλέων Γεωργιάδης και Υβόννη Μαλτέζου. Ανάμεσα στις δραματικές σειρές είναι η «Ιωάννα της καρδιάς» σε σκηνοθεσία Βίκυ Μανώλη και σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου, το «Για την Αννα» του Μανούσου Μανουσάκη ενώ συνεχίζεται η σειρά «Της αγάπης μαχαιριά».