«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΝΙΚΑΙΑΣ
«Καταδικάστε την αντιεκπαιδευτική πολιτική»!
Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006

Ο Δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Σε εγρήγορση και αγώνα με αίτημα την ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές η «Δημοκρατική Ενότητα» Νίκαιας σε ανακοίνωσή της. Απαριθμώντας συνοπτικά το έργο της ως δημοτική αρχή, η Κίνηση σημειώνει πως η τελευταία τετραετία στο χώρο της Παιδείας στο δήμο χαρακτηρίζεται από νέα σχολικά κτίρια, βελτιώσεις σχολικών κτιρίων, προσθήκες νέων αιθουσών, άμεση καταβολή των χρημάτων των Σχολικών Επιτροπών, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαφύλαξη της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης, διαρκείς προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας για πρόσληψη μόνιμων φυλάκων και καθαριστριών στα σχολεία κ.ά.

Αυτό το έργο και η δράση «είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας και αγώνα, εκπαιδευτικών, γονιών, του λαού της πόλης με επικεφαλής τη "ΔΕ". Ομως, παλιά και νέα προβλήματα οδηγούν τη Δημόσια Εκπαίδευση από το κακό στο χειρότερο κι επιτάσσουν εγρήγορση και αγώνες». Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι οι διάφορες κυβερνήσεις και η σημερινή, με συνοδοιπόρους δημάρχους και νομάρχες «οδηγούν μεθοδευμένα στη δημιουργία του σχολείου σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες Δήμων και δημοτών, επαναφέροντας έτσι την εποχή του δημοδιδάσκαλου. Ακριβώς σ' αυτήν τη λογική κινούνται και οι υποψήφιοι του δικομματισμού (μαζί με τους "αντάρτες" και τους ψευτο - "ανεξάρτητους") στην πόλη μας στηρίζουν ανοιχτά τις ΣΔΙΤ που παραδίδουν απλόχερα τα σχολεία στους μεγαλοεργολάβους, δεν κάνουν κουβέντα για αύξηση των χρημάτων για τη συντήρηση των σχολειών από το κράτος, ενώ με περισσό θάρρος στηρίζουν τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της μόρφωσης, που συνέπεια έχει την ακόμα παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας».

Τέλος, η «ΔΕ» καλεί σε «ψήφο καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής», συμπαράστασης στους αγώνες για τα γενικότερα προβλήματα, αλλά και για Ενιαία Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό.

Την ανακοίνωση υπογράφουν «οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς», υποψήφιοι με τη «Δημοκρατική Ενότητα»:

Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας, επικεφαλής «ΔΕ», καθηγητής 2ου Γυμνασίου Νίκαιας, Γιάννης Βαγενάς, δάσκαλος, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πρ. Γεν. Γραμμ. Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Στέλιος Γιάνναρος, Πρόεδρος Συλλ. Γονέων 1ου ΤΕΕ Κορυδαλλού, Κυπριανός Ευστρατίου, καθηγητής 1ου Ενιαίου Λυκείου Νίκαιας, Μαρία Μαργιώλα, δασκάλα 15ου Δημ. Σχολ. Νίκαιας, Θανάσης Μίχας, πρ. Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά, Κώστας Ντάκας, μαθηματικός, αδιόριστος εκπαιδευτικός, Κώστας Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Ενωσης Γονέων Νίκαιας, Κώστας Πασσάς, μεταπτυχιακός φοιτητής, μέλος Συγκλήτου Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πουλιμενάκου, δασκάλα, πρ. Διευθύντρια 13ου Δημ. Σχολ. Νίκαιας, Ντίνα Ρούσσου, πρόεδρος Συλλ. Γονέων 4ου Γυμνασίου Νίκαιας και πρ. Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 11ου Δημ. Σχολ. Νίκαιας, Δέσποινα Σαμιωτάκη, φιλόλογος, αδιόριστη εκπαιδευτικός, Αντώνης Στρίγκος, δημοτικός σύμβουλος, καθηγητής Γυμνασίου.