ΔΑΜΙΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

υποψήφιο δήμαρχο Καλαμαριάς με την «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά».

Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006

- Πώς κρίνετε το έργο της δημοτικής αρχής της Καλαμαριάς;

- Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της πόλης μας, γιατί είναι δέσμια μιας πολιτικής που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υιοθετείται από την ελληνική κυβέρνηση και υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς. Ετσι, φλέγοντα θέματα, όπως η Παραλιακή Ζώνη, τα στρατόπεδα Κόδρα και Νταλίπη, η οδός Πόντου, η σχολική στέγη βαλτώνουν και η Καλαμαριά ασφυκτιά οικονομικά, περιβαλλοντικά, οικολογικά χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική για το μέλλον.

- Πού διαφοροποιείται η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» από τις άλλες παρατάξεις; Καλούμε το λαό να καταδικάσει με την ψήφο του την αντιλαϊκή πολιτική και τους «τοπικούς» διαχειριστές της. Αυτούς που με τα παχιά λόγια, από τη μια, δήθεν διεκδικούν και από την άλλη στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική που ευθύνεται για τα λαϊκά προβλήματα, με πρώτο και κύριο τον σημερινό Δήμαρχο. Επίσης, καλούμε το λαό να αποσύρει από την κυκλοφορία και την παράταξη «Ολοι για την Καλαμαριά», με επικεφαλής τον Χ. Κλυνν, που αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος.

Οι Καλαμαριώτες πρέπει να στηρίξουν την «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά», γιατί θα παλέψει για τη λύση των προβλημάτων σε όφελος των πολλών, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των λίγων. Θα διεκδικήσουμε την απαλλοτρίωση κάθε ακάλυπτου χώρου σε κάθε γειτονιά, ώστε να διασφαλιστούν για τους συνδημότες μας ζωτικοί χώροι (στρατόπεδο Νταλίπη, Πλατεία Ρόδων, κτήμα Σιφάκη). Επίσης, τη δέσμευση όλων των οικοπέδων που έχουν χαρακτηριστεί για σχολεία κλπ. Θα αγωνιστούμε για την κατάργηση κάθε μορφής απασχόλησης που υπονομεύει τη σταθερή και πλήρη εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία ανταποδοτικότητα και κατάργηση κάθε πληρωμής από τους δημότες στη χρησιμοποίηση των υποδομών του δήμου για αθλητισμό, πολιτισμό, κοινωνική πρόνοια, παιδικούς σταθμούς.

Ακόμη, πάγωμα των ανταποδοτικών τελών, διεκδίκηση από την κυβέρνηση των οφειλόμενων, παρακρατημένων θεσμοθετημένων, υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.