ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η κυβέρνηση δεν έχει άλλοθι

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με εκπροσώπους της ΔΟΕ

Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006

Από τη συνάντηση Αλ. Παπαρήγα - εκπροσώπων της ΔΟΕ
Με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) συναντήθηκε χτες το μεσημέρι στον Περισσό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η συμπαράσταση του ΚΚΕ στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για οικονομική αναβάθμιση και τονίστηκε η ανάγκη μέσα από τον αγώνα τους να αναδειχτούν τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας. Παράλληλα, έγινε αναφορά και σε εκείνα τα μέτρα που βρίσκονται μπροστά τους, όπως η «αποκέντρωση» και το σταδιακό πέρασμα της εκπαίδευσης στους δήμους, κάτι που πρωτοδιατυπώθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τώρα επανέρχεται.

Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Αν η κυβέρνηση είχε πραγματικά προτεραιότητά της την Παιδεία, τότε δε θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι δεν αντέχει η οικονομία για να δοθούν αυξήσεις στους δασκάλους, γενικότερα στους εκπαιδευτικούς και να υπάρξει ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη της Παιδείας.

Δε θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ και τις σιδηρογροθιές στις διαδηλώσεις. Μπορεί να κληρονόμησε χάλια στην Παιδεία, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθί της για να συνεχίζει και επαυξάνει αυτή την πολιτική».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΔΟΕ δήλωσαν μετά τη συνάντηση ότι η βάση του κλάδου θα αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων, ενώ καταδίκασαν τη χρήση βίας και τις δηλώσεις συνδικαλιστή της αστυνομίας ενάντια στους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί περιφρουρούν τον αγώνα τους.