ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στόχος το... τρίποντο
Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006

Eurokinissi

Νίκη κόντρα στη Νορβηγία θέλει η Εθνική στο «Καραϊσκάκη»
Με στόχο το «τρίποντο», η εθνική ομάδα υποδέχεται απόψε (21.30, ΜΕΓΚΑ) τη Νορβηγία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2008. Για τους «γαλανόλευκους» η νίκη θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά. Επιπλέον, ευελπιστούν ότι θα λειτουργήσει κατευναστικά, στο τεταμένο πνεύμα των ημερών.

Ο Ρεχάγκελ περιέγραψε τη Νορβηγία ως «μια ομάδα που τρέχει πολύ και είναι μαχητική. Εχει αγγλικό στιλ, είναι πειθαρχημένη και με καλή στρατηγική. Το γεγονός ότι κέρδισαν μέσα στην Ουγγαρία αποδεικνύει πόσο καλή ομάδα είναι και πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί». Τι περιμένει από τους παίχτες του; «Να είμαστε ευέλικτοι στο ματς, να δούμε τη στρατηγική του αντιπάλου. Να βρούμε τον τρόπο, ώστε να εξελιχθεί το ματς όπως θέλουμε».

Και οι Νορβηγοί όμως θα παραταχθούν για τη νίκη. Αποτέλεσμα που, αν το επιτύχουν, θα τους διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου και θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην επίτευξη του στόχου (πρόκριση). Ο ομοσπονδιακός εκλέκτοράς τους, Αγκε Χαρέιντε, πιθανολόγησε ότι «πρόκειται για το δυσκολότερο παιχνίδι» και χαρακτήρισε την εθνική Ελλάδας «εξαιρετική». Επισήμανε ότι «πρέπει να προσέξουμε ώστε να μη δεχτούμε γκολ στα πρώτα λεπτά και ανάλογα να διαχειριστούμε το παιχνίδι και να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε από αυτό στη συνέχεια». Ομως στα ΜΜΕ της πατρίδας του, ήταν πιο ειλικρινής: «Θα βγούμε στο γήπεδο για τη νίκη. Μόνο αν παίξουμε με αυτό το σκεπτικό μπορεί να έρθει η νίκη».