ΜΠΑΜΠΗ ΧΟΛΙΔΗ

υποψήφιο δήμαρχο Ελληνικού με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία»

Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006

-- Ποια είναι τα προβλήματα που παλεύετε στο Ελληνικό, έναν ολυμπιακό δήμο - φιλέτο, όπως λέγεται, για τη δραστηριότητα του κεφαλαίου;

-- Στόχοι της παράταξής μας είναι κατ' αρχάς να καταδείξουμε στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στις γυναίκες, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους πραγματικούς υπαίτιους για τη γενικότερη υποβάθμιση της ζωής τους. Στο Ελληνικό, οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις παραχωρούνται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, το ίδιο και ο χώρος του πρώην αεροδρομίου. Η προοπτική για τη δημιουργία μητροπολιτικού Πάρκου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της εκάστοτε κυβέρνησης, μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, ενώ αντίθετα προωθείται η παραχώρηση σημαντικού κομματιού του (1.000 στρέμματα) για οικοπεδοποίηση. Τα σχέδια για την κατασκευή σήραγγας που θα ενώνει την παραλιακή λεωφόρο με τα Σπάτα, προβλέπουν παραχώρηση του έργου, προς εκμετάλλευση, στους ιδιώτες, ενώ είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει σεβασμός στους κατοίκους και το περιβάλλον. Οι εργασιακές σχέσεις τσαλαπατιούνται με συμβάσεις 2μηνες, 5ωρες.

Ο λαός του Ελληνικού, ψηφίζοντας την παράταξή μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Εμείς υποσχόμαστε να αγωνιστούμε για να ανατραπούν.

-- Τι στάση κράτησαν απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις οι άλλοι υποψήφιοι συνδυασμοί;

-- Εχουν συνδιοικήσει το Δήμο και δεν παρουσιάζουν διαφορές. Η διοικούσα παράταξη του κ. Ευφραιμίδη (ΠΑΣΟΚ) και η παράταξη του κ. Πετρά δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν το πλιάτσικο του μεγάλου κεφαλαίου στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στην παραλία (νυχτερινά κέντρα) και το πρώην αεροδρόμιο. Εχουν μεγάλη ευθύνη, γιατί ποτέ δεν ενημέρωσαν ουσιαστικά και δεν κινητοποίησαν το λαό του Ελληνικού γι' αυτά τα ζητήματα.

Ο «ανεξάρτητος» συνδυασμός του κ. Κορτζίδη, που στηρίζεται από το ΣΥΝ, σπέρνει αυταπάτες, ότι αν εκλεγεί θα παλέψει για τα τοπικά προβλήματα, μη λέγοντας κουβέντα όμως για τις αιτίες που τα προκαλούν, που είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΣΥΝ και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ. Αποκρύπτει το ρόλο που παίζει ο ΣΥΝ στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω της ΤΑ. Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόσληψη εργαζομένων στο Δήμο με ελαστικές μορφές απασχόλησης αρκέστηκε να ψηφίσει λευκό.