Κάντε την Αθήνα Χιροσίμα!
Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006

Τι είπατε, κύριε Πολύδωρα; Ψεκάστε τους δασκάλους; Φτάνει αυτή η προτροπή; Γνωρίζουν οι αστυφύλακες τον τρόπο; Δεν αντιλαμβάνεστε πως ρίχνετε τα Σώματα Ασφαλείας στο στόμα του λύκου; Δεν είστε σοβαρός, και να με συγχωρείτε! Εχετε εκπαιδεύσει τους αστυνομικούς σε τέτοιου είδους πόλεμο; Οχι, βέβαια! Ενα πράγμα μόνο θα σας πω: Αν ο αέρας φυσάει ανάποδα, τα αέρια αυτά, αντί να πάνε στους διαδηλωτές, θα πέσουν πάνω στους ανθρώπους σας! Και από θύτες, θα μεταβληθούν σε θύματα! Και θα αρχίσουν να ξύνονται! Και ξύσε ξύσε, ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να φτάσει το πράγμα!

Δε θέλω, δε, να σας πω και την άλλη εκδοχή, την οποία θεωρώ πολύ πιθανή, και αυτό για να μη δώσω ιδέες! Αν οι διαδηλωτές, οι οποίοι, όπως δείχνουν τα πράγματα, μέρα με τη μέρα θα αυξάνονται (προβλέπεται σε λίγο καιρό να μετράμε εκατομμύρια), συντονιστούν μεταξύ τους και κάνουν ένα «φου» (για να μην πω τίποτ' άλλο), ο δικός τους αέρας θα είναι εκατοντάδες, χιλιάδες φορές ισχυρότερος. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ο αέρας τους θα φέρει τα δικά σας αέρια ακόμα και μέσα στο υπουργείο σας. Θα σας πάρει, δηλαδή, και θα σας σηκώσει.

Κύριε Πολύδωρα, δε μάθατε καλά το μάθημά σας! Ψέκαζαν οι χιτλερικοί, αλλά είχανε λάβει τα μέτρα τους! Πρώτα πιάνανε τα θύματά τους. Μετά τα βασάνιζαν, τα άφηναν νηστικά, τα ταλαιπωρούσαν. Υστερα, εξαντλημένα, πια, τα έκλειναν σε ειδικούς και στεγανούς θαλάμους και στη συνέχεια αμόλαγαν τα αέρια! Με αυτόν τον τρόπο ήταν σίγουρος ο θάνατος και, παράλληλα, απέφευγαν τον κίνδυνο για τους δικούς τους ανθρώπους! Κανένας χιτλερικός δεν ερχόταν σε επαφή με τα αέρια. Ο ψεκασμός γινότανε μέσα από πολύπλοκα, αλλά απόλυτα ασφαλή συστήματα! Αφήστε, που και τα αέρια ήταν άλλης ποιότητας! Εφταναν μόνο μερικοί ψεκασμοί και ο εχθρός τέλειωνε.

Και καλά, πέστε ότι το γερμανικό μοντέλο έχει ξεπεραστεί! Επιμελής μαθητής όπως δείχνετε, το μαρτυρούν άλλωστε τα «τέλεια» ελληνικά σας, δε ρίχνατε μια ματιά στα αμερικανικά εγχειρίδια; Από τον καιρό της Κορέας, του Βιετνάμ, αλλά και σήμερα στο Ιράκ, οι άνθρωποι διδάσκουν τρόπους και μεθόδους. Πρώτα πρώτα ψεκάζουν από αέρος. Ρίχνουν τα δηλητήρια και φεύγουν. Μέχρι να πέσουν τα δηλητήρια στη γη, αυτοί έχουν πιάσει Ουάσιγκτον, με ενδιάμεσο σταθμό τη Σούδα, για να μην ξεχνιόμαστε!

Αλλά, και όταν ακόμα από τα πράγματα υποχρεώνονται να ρίχνουν αέρια «εκ του συστάδην», πάλι λαβαίνουν τα μέτρα τους! Είδατε τι στολές φοράνε τα παιδιά τους; Σαν διαστημικοί μοιάζουνε! Εσείς έχετε τους αστυφύλακες γυμνούς, για να μη σας θυμίσω και νηστικούς (άλλο αν αυτοί δεν καταλαβαίνουν)! Σας ρωτάω: Μπορούν οι στολές του Τσεκλένη να προφυλάξουν; Οχι, βέβαια! Πάρτε στους ανθρώπους πανοπλία! Ντύστε τους εξωγήινους! Ετσι και αλλιώς, σε τέρατα θέλετε να τους μετατρέψετε! Κάντε το, λοιπόν, σωστά! Δώστε τους μισθούς μισθοφόρων. Τάξτε τους την αιώνιο βασιλεία. Τσιγκλήστε τους λιγάκι. Ρίξτε τους και λίγη μαριχουάνα. «Φτιάχτε τους» λίγο, ρε, άνθρωπε! Τι σκατά ανταλλαγές έχετε με τη μητρόπολη; Τι συζητάτε στις διακρατικές συναντήσεις σας; Τι σας λέει η Μοσάντ, η οποία έχει ιδιαίτερη και εφαρμοσμένη πείρα;

Συγνώμη, αλλά είμαι αναγκασμένος να σας πω πως είστε ερασιτέχνης! Εσείς τι προτείνετε; Αθώα πράγματα. Γελοία πράγματα! Λέτε μερικές ακατανόητες λέξεις καθαρεύουσας. Κάποιες άλλες «αρχαίες» ασυναρτησίες. Και μετά, έτσι για ποικιλία, για να σπάσουμε λίγο πλάκα, αεριοπόλεμο στο Σύνταγμα! Χωρίς μέτρα ασφαλείας. Σαν ο πόλεμος να γίνεται με γκράδες! Από εδώ οι αστυφύλακες, γυμνοί, νηστικοί και ξεβράκωτοι και από εκεί το ίδιο γυμνοί, νηστικοί και ξεβράκωτοι οι διαδηλωτές. (Δε θέλω να ανοίξω συναισθηματική συζήτηση μαζί σας. Να σας πω, από εδώ Ελληνες απέναντι σε Ελληνες. Από εδώ το παιδί και από απέναντι ο πατέρας, ο αδερφός, η αδερφή. Και άλλα φασιστικά καθεστώτα έβαζαν τις οικογένειες να σφάζονται).

Κύριε Πολύδωρα, σοβαρευτείτε! Αναλάβατε ένα έργο και πρέπει να το φέρετε σε πέρας. Ο χημικός πόλεμος θέλει και χημικούς κώλους! Τρελαθείτε τελείως, φορέστε πανοπλία και πιάστε τη μάνικα. Εμπρός, λοιπόν, στα βήματα των προκατόχων σας. Κάντε την Αθήνα Χιροσίμα και τότε θα σας βγάλω το καπέλο!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ