Τα ... δημοσιοταξίτικα
Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΕΧΟΥΝ ουσίες που χρησιμοποιούνται στην τροφική αλυσίδα»! Οχι δεν πρόκειται για φράση κάποιου που διαφήμιζε υγιεινές τροφές. Πρόκειται για φράση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και μάλιστα στη Βουλή, όταν περιέγραφε τα ...δακρυγόνα που ρίχνει η Αστυνομία στους διαδηλωτές.

Πάλι καλά, δηλαδή, που δε μας είπε ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνει υποχρεωτική ...τρεις φορές την εβδομάδα για λόγους διατήρησης της φόρμας και της υγείας των εργαζομένων.

Να σας πούμε επίσης ότι κατά δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα «δε συζητούμε νερά από αυτοκίνητα, μπογιές και σφαίρες από καουτσούκ» ως μέτρα αντιμετώπισης των διαδηλώσεων. Προφανώς, επιθυμεί να εκτιμήσουμε τη ...γενναιοδωρία του και το γεγονός ότι θα μας ρίχνουν μόνο δακρυγόνα.

Τώρα, αν κάποιοι εκ των «πραιτόρων» - στελεχών της Αστυνομίας δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο και χρησιμοποιήσουν τίποτε σιδηρογροθιές, κλοτσιές, «γκλομπιές» και άλλα συναφή δεν ...τρέχει και τίποτε. Απλά τη δουλιά τους κάνουν.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, έχουμε κόντρα Κακλαμάνη και Σκανδαλίδη για το ποιος έχει ή είχε στο παρελθόν χορηγούς εταιρείες στην προεκλογική του καμπάνια. Φαίνεται ότι όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή των εκλογών ανεβαίνει ...το επίπεδο.

Μάλλον θα ήταν πιο χρήσιμο να μας πληροφορήσουν για το ποιος έχει χορηγούς ...μετεκλογικά. Και εννοούμε, φυσικά, τα ιδιωτικά συμφέροντα που περιμένουν πώς και πώς να επωφεληθούν από τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών.

Φυσικά, τέτοιες θέσεις υπάρχουν στα προγράμματα και των δύο υποψηφίων και μάλιστα εκεί βρίσκεται και η ουσία των πολιτικών που προτείνουν.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τη ...«χορηγολογία» αφού μια τέτοια συζήτηση αν θέλουν να την κάνουν στα σοβαρά δε συμφέρει κανέναν τους.



Γρηγοριάδης Κώστας