ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Απόσυρση τώρα του Προεδρικού Διατάγματος

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ

Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006

Αποφασισμένοι να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στην καταστρατήγηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, δήλωσαν χτες τα μέλη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθηνών (ΟΒΣΑ), κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί στην έδρα του ΤΕΒΕ στην Ομόνοια. Εκπρόσωποι σωματείων - μελών της ΟΒΣΑ υποδέχτηκαν αγωνιστικά τον πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Κ. Κόντο.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες απαιτούν την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 258/2005. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε, ο Κ. Κόντος ουσιαστικά υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών, επικαλούμενος το «αδιέξοδο» που θα βρεθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, ανάμεσά τους και το ΤΕΒΕ, αν δεν προχωρήσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν στον πρόεδρο του ΟΑΕΕ ότι για την κατάσταση στα Ταμεία ευθύνονται οι πολιτικές του δικομματισμού, με αποτέλεσμα να καλούνται τώρα οι ασφαλισμένοι να «ξαναπληρώσουν το μάρμαρο».

Η ΟΒΣΑ διεκδικεί: Τα 2/3 της εισφοράς για τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές κλάσεις στον τομέα της σύνταξης να τα παρέχει το κράτος και το 1/3 ο ασφαλισμένος, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, σύνταξη στα 30 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως ηλικίας και ταμείου ασφάλισης, σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, δικαίωμα σύνταξης μετά από 13,5 χρόνια ασφάλισης ανεξάρτητα από Ταμείο, κ.ά.