ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
Φρένο στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι τα ταξικά σωματεία των Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής και Ηλεκτροτεχνιτών Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο υπουργείο Απασχόλησης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να εντάξει το Επικουρικό Ταμείο του κλάδου στο Επικουρικό του ΙΚΑ, υλοποιώντας τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029 του ΠΑΣΟΚ.

Συνέπεια της ένταξης θα είναι η μείωση κατά 50% του ποσοστού αναπλήρωσης για τον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης. Σήμερα, το ποσοστό αναπλήρωσης είναι 40% του συντάξιμου μισθού και μετά την ένταξη θα πέσει στο 20%! Ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση φέρει και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας - ΠΑΣΚΕ - που παρά τα επανειλημμένα καλέσματα των ταξικών σωματείων για ανάπτυξη αγώνων, διαβεβαίωνε μέχρι και πριν λίγες μέρες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Ταμείο.

Στο υπουργείο εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχτηκαν μπροστά από την είσοδο, προκαλώντας την αγανάκτηση των εργαζομένων. Ο Μ. Κυριακόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτροτεχνιτών Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μιλώντας στους εργαζόμενους σημείωσε ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ταξικής πάλης και κάλεσε την Ομοσπονδία να πάρει άμεσα απόφαση για κήρυξη απεργίας στον κλάδο.