ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ες αύριον τα σπουδαία

Το ντέρμπι της Δευτέρας ΠΑΟ - ΑΕΚ κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής. Επικίνδυνη έξοδος σήμερα για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι

Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006

Eurokinissi

ΑΕΚ και ΠΑΟ θα κοντραριστούν στο μεγάλο αυριανό ντέρμπι
Το αυριανό ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα. Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού», Βίκτορ Μουνιόθ, τονίζει: «Εχω την τύχη ή την... ατυχία να ξεκινάω τη συνεργασία μου με τον ΠΑΟ με ένα κλασικό ντέρμπι, όπως αυτό με την ΑΕΚ. Δε ζητάω πίστωση χρόνου και σύνθημά μας είναι η νίκη. Εχουν περάσει αρκετά χρόνια και ο σύλλογος δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο. Γι' αυτό είμαι εδώ, να επαναφέρω την ομάδα σε τροχιά τίτλων. Με τη βοήθεια του κόσμου νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Ενωσης, Λορέντσο Σέρα Φερέρ, είπε: «Είναι ένα κλασικό ντέρμπι, όπου όλα θα είναι ανοιχτά. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό νομίζω ότι θα είναι η νίκη, αφού έχουμε μείνει αρκετά πίσω στο βαθμολογικό πίνακα. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

«Μαγνήτης» το Περιστέρι

Στα σημερινά ματς ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό. Ο προπονητής των Πειραιωτών, Τροντ Σόλιντ, δηλώνει: «Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει μια ισχυρή έδρα. Αλλωστε και την περσινή χρονιά πήραμε δύσκολα τους τρεις βαθμούς. Αν πάντως παίξουμε σοβαρά και πειθαρχημένα, νομίζω ότι θα συνεχίσουμε τη νικηφόρα πορεία μας, που θα μας διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας».

Από τη μεριά του ο τεχνικός των κυανόλευκων, Γιώργος Παράσχος, επισημαίνει: «Δυστυχώς από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, όμως χρειαζόμαστε μια δυνατή νίκη, ώστε να βρούμε το δρόμο μας. Είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να μας χαμογελάσει και η τύχη, που ως τώρα μας έχει γυρίσει την πλάτη σε αρκετά ματς».

Eurokinissi

Δύσκολη αποστολή για Ατρόμητο και Λάρισα, με Ολυμπιακό και Πανιώνιο αντίστοιχα
Αγώνας... μικρομεσαίων θα γίνει στην Καλαμαριά, όπου ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Ο τεχνικός ηγέτης των Ποντίων, Μάκης Κατσαβάκης, είπε: «Παίζουν δυο ισοδύναμες ομάδες και νομίζω ότι αυτός που θα είναι πιο τυχερός αλλά και ικανός θα πάρει το παιχνίδι. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Οσον αφορά τους Κρητικούς, ο προπονητής τους, Ράινερ Μάουερ, τονίζει: «Ψάχνουμε ένα καλό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα μας. Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε στην Καλαμαριά, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον αντίπαλο. Αλλωστε η καλύτερη απάντηση από τους δυο μονομάχους θα δοθεί στο γήπεδο».

Ντεμπούτο στον πάγκο της Ξάνθης για τον Τάκη Λεμονή στον αγώνα με την Κέρκυρα. Ο νεαρός τεχνικός αναφερόμενος στις δυσκολίες του αγώνα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ανέλαβα την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων θα βρούμε το δρόμο μας, αφού τα τελευταία χρόνια ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και ελπίζω ότι η νίκη σε βάρος της Κέρκυρας θα μας δώσει ξανά την αυτοπεποίθηση. Εχουμε παίκτες εξαιρετικούς και πιστεύω ότι θα δώσουν στην ομάδα τη δύναμη που είχε μέχρι πρότινος».

Στο στρατόπεδο της Κέρκυρας ο Μπάμπης Τεννές υποστηρίζει: «Δε μας αποπροσανατολίζει το γεγονός ότι η Ξάνθη δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Είναι μια σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν μπορεί να τη θεωρήσει μια ομάδα της σειράς. Πρέπει να παίξουμε με πολύ θάρρος και θράσος, ώστε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα η αλλαγή προπονητή θα λειτουργήσει θετικά».

Η αγωνιστική σήμερα θα κλείσει με την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, όπου ο Πανιώνιος θα κοντραριστεί με τη Λάρισα. Ο Γερμανός κόουτς των «κυανέρυθρων», Εντβαν Λίνεν, δήλωσε: «Η διακοπή του πρωταθλήματος πιστεύω ότι μας βοήθησε και πλέον έχουμε βρει το ρυθμό μας. Κάθε ματς στην έδρα μας πρέπει να το κερδίζουμε, αφού χρειαζόμαστε βαθμούς, ώστε να αποφύγουμε τις περιπέτειες όσο γίνεται νωρίτερα».

Ο τεχνικός ηγέτης των Θεσσαλών, Γιώργος Δώνης, υποστήριξε: «Η θέση του Πανιώνιου είναι πλασματική. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα. Εμείς σε κάθε ματς παίζουμε ανοιχτά και πιστεύουμε να φύγουμε από τη Νέα Σμύρνη με ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε σε ανοδική πορεία και όλα δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

ΣΗΜΕΡΑ: 17.00 Ατρόμητος - Ολυμπιακός («Alpha»), 17.00 Απόλλων Καλαμαριάς - ΟΦΗ, 17.00 SKODA Ξάνθη - Κέρκυρα, 19.00 Νέος Πανιώνιος - Λάρισα («Supersport 1»).

ΑΥΡΙΟ: 19.00 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ («Supersport 1»).